Bästa Betongvibrator 2024 – Bäst i Test & Köpguide

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

En betongvibrator hjälper dig att blanda betong utan några luftfickor eller bubblor. Och på grund av vibrationer kommer allt överskott av vatten att elimineras, vilket resulterar i en ren och jämn cementblandning.

Eftersom de är mycket mångsidiga är de lämpliga för en rad olika jobb, från byggnadsarbeten till trottoarer. Med de senaste modellerna har de blivit mer bekväma och enklare att använda.

Trots sin kraft är betongvibratorer också kompakta och lätta att transportera. Om du vill investera i den bästa betongvibratorn rekommenderar vi att du överväger faktorerna nedan:

 • Vibrationshastighet

Vibrationshastigheten berättar helt enkelt om prestandan hos en given betongvibrator. Medan de flesta modeller erbjuder en vibrationshastighet på 13 000 vibrationer per minut, fungerar bättre modeller till och med med 14 000 vibrationer per minut.

 • Motorkraft

Det representerar effektiviteten hos betongvibratorn. När vi analyserar denna faktor rekommenderar vi att du väljer en modell med högre effekt, eftersom den ger bättre prestanda.

 • Vibratordiameter

Tjockare diameter innebär effektivare vibrationer och mindre tid för att använda verktyget. Standardmodeller kommer med 1 tum (2,54 cm) diameter men effektiva är så tjocka som 1½ tum (3,81 cm).

Du hittar mer detaljerad information om hur du väljer betongvibrator i vår ”Köpguide” längre ned. För att hjälpa dig ytterligare har vi listat de bästa betongvibratorerna nedan för din referens.

Topp 4 bästa betongvibrator 2024

1. Dewalt DCE531N Betongvibrator – Bäst i Test 2024!

Dewalt DCE531N Betongvibrator - Bäst i Test

Den bästa betongvibratorn år 2024 är den här från Dewalt. Det finns mycket att gilla med denna maskin, som lämpar sig perfekt för bland annat gjutningsarbeten.

Betongvibratorn har en längd på 1,2 meter och dess batteri har en spänning på 18 V. Samtidigt har den en uteffekt på 360 W vilket att den levererar mycket kraft. Den gör hela 15000 vibrationer per minut vilket samtidigt gör den otroligt effektiv.

Vibratorn fungerar perfekt för att föra bort luft från och stärka betongkonstruktioner, men också många fler trädgårdsrelaterade arbeten. Den har en kompakt och smidig handvibrator som gör den oerhört enkel och praktisk att använda. Dess verktygsfria anslutning av skaftet gör samtidigt att man enkelt kan ta bort det man arbetat med när man ska förflytta det.

Designen är mycket genomtänkt och då dess konstruktion skyddar motor, koppling och batteri mot betongstänk. Den har dessutom en fräsch färg som smälter bra ihop med resterande verktyg. Dewalt erbjuder även 1 års garanti på denna betongvibrator vilket ses som ett kvalitetstecken.

Sammantaget är det här den betongvibrator som är bäst i test 2024 när vi tar alla faktorer såsom pris, funktion och kvalitet i beaktande.


2. Makita DVR450Z Solo Betongvibrator – Populärast

Makita DVR450Z Solo Betongvibrator - Populärast

Makita betongvibrator DVR450Z Solo är den mest populära betongvibratorn på marknaden 2024. Den är lik Dewalts betongvibrator på många punkter men skiljer sig bland annat i dess design samt en del teknisk data.

Betongvibratorn har en batterispänning på 18 V vilket ger en effektiv elektrisk konfiguration i hela maskinen. Skaftet har en diameter på 2,5 cm, vilket är det vanligaste på betongvibratorer. Vibratorn har en längd på 1,2 meter och är således enkel att använda samtidigt som den når många ytor. Den kan göra 13000 vibrationer per minut vilket är en bra vibrationshastighet, även om det finns ett flertal modeller som kan vibrera snabbare än så. Ett stort plus är att denna betongvibrator har en garanti på 3 år, vilket verkligen bevisar dess höga kvalitet.

Sammantaget kan man säga att denna populära betongvibrator från Makita är både snabb och smidig och lämpar sig utmärkt för grunder och grundplattor. Den är relativt billig och presterar utmärkt för olika sorters arbeten så vi kan absolut förstå dess popularitet. Helt klart en av de bästa betongvibratorerna 2024!


3. Husqvarna AME1600 Betongvibrator – Bästa premiumval

Husqvarna AME1600 Betongvibrator - Bästa premiumval

Om du letar efter en betongvibrator i premiumsegmentet så är den här vibratorn från Husqvarna ett perfekt val. Husqvarna är kända för sina mycket högkvalitativa trädgårds- och arbetsmaskiner, och detta är definitivt undantag. Det här är en relativt tung maskin med en vikt på 6,1 kg, men axelrem medföljer så du kan enkelt göra betongarbeten på nolltid.

Betongvibratorn har ett mångsidigt vibrationssystemet som är bärbart och har en elektrisk drivenhet med två hästkrafter. Dess varvtal är 12000 varv/min medan den har en effekt på 1,6 kW, vilket ger väldigt mycket kraft i varje sekund.

Själva drivenheten är utrustad med löstagbara pluggar vilket gör det enkelt att byta borstar. Den har också en flexibel axel som har fyrkantsfästen vilket ger enkel isärtagning vid smörjning. Betongvibratorn har även ett robust gummimembran som skyddar mycket väl mot stötar, damm och vatten.

Komponenterna är hållbara både ur kvalitets- och miljösynpunkt. Man kan smörja den med olja med jämna mellanrum för att förlänga dess livslängd och på så sätt få en väldigt låg livscykelkostnad.

Sammanfattningsvis är det här den bästa betongvibratorn 2024 om du vill ha en premiummodell. Den här kraftfulla maskinen skojar man inte bort, och dess höga kvalitet gör att den kommer ge dig ett leende på läpparna även många år framöver.


4. SHZICMY Betongvibrator – Bästa billiga

SHZICMY Betongvibrator - Bästa billiga

För dig som vill ha den billigaste betongvibratorn så är den här det ultimata valet. SHZICMY betongvibrator erbjuder mycket värde för pengarna och gör att du inte behöver investera tusentals kronor för dina projekt.

Betongvibratorn har en effekt på hela 1300 W vilket gör den otroligt kraftfull. Skaftets diameter är 3,5 cm vilket gör att vibrationerna blir mycket effektiva. Vibratorn har en längd på 2 meter inklusive vibrationsflaskan vilket gör den bekväm att använda för personer med olika längder. Samtidigt är den enkel att underhålla.

Maskinen har inte den högsta kvaliteten, men för det här billiga priset kan man inte förvänta sig mer. Betongvibratorn gör sitt jobb för en mycket billig peng. Vill du därför ha en billig betongvibrator som levererar mycket kraft så är det här ett fantastiskt val.


Person som använder betongvibrator

Hur väljer man den bästa betongvibratorn

Betongvibratorer finns i olika modeller – allt från budgetvänliga till dyra. Och du måste välja en modell som kommer med maximalt antal funktioner inom dina budgetkrav. För det rekommenderar vi att du kollar upp några funktioner som du behöver innan du tar köpbeslutet. För att hjälpa dig med informationen har vi tillhandahållit en detaljerad guide nedan för din referens.

Strömkälla

Betongvibratorer finns i två versioner – sladdlös, med sladd och bensindriven. Sladdlösa eller handhållna modeller är bärbara så att du kan bära dem överallt utan att oroa dig för sladden. Den enda nackdelen är dock att de måste laddas med jämna mellanrum om du vill använda dem kontinuerligt. Och det är bättre att välja modeller med litiumjonbatteri eftersom de är mindre benägna att laddas ur, särskilt om du underhåller det ordentligt och använder korrekta laddningsmetoder.

När det gäller modeller med sladd och elektricitet är de lämpliga för långa arbetstider om de är anslutna till ett eluttag. Sladdlängden kan variera i olika modeller men de är lika effektiva som de sladdlösa alternativen.

Ett annat alternativ, som idag är ovanligt, är de bensindrivna betongvibratorerna som är lämpliga för utomhusprojekt där el inte är lättillgängligt. En stor fördel med de bensindrivna verktygen är att de är mer effektiva och kraftfulla jämfört med sladdlösa och sladdlösa elverktyg. En stor nackdel med detta alternativ är dock att de är mer bullriga och inte miljövänliga eftersom de avger avgaser.

Vibrationer per minut (VPM)

Detta bestämmer betongvibratorns hastighet. Och tumregeln att tänka på när du analyserar denna faktor är att – högre VPM, mindre tid det tar att ta bort bubblorna och fukten. För standardändamål rekommenderar vi 12 000 VPM. Och för jobb av professionell kvalitet kan du behöva minst 16 000 VPM eller mer.

Motoreffekt

Utöver VPM representerar motoreffekten enhetens effektivitet. Även om du har en budgetbegränsning rekommenderar vi att du väljer ett verktyg som kommer med hög VPM för effektivitet och hastighet.

När du köper en betongvibrator som antingen har sladd eller är sladdlös, kolla in den effekt som anges i produktspecifikationerna. En annan viktig faktor att analysera är vibrationshastigheten eftersom den ger insikter om betongvibratorns prestanda.

På modeller med sladd nämns ström i HP medan i sladdlösa eller batteridrivna modeller anges den i volt. Till exempel, i modeller med sladd kan den specificeras som ¾ HP eller 1 HP medan den i sladdlösa modeller kan specificeras som 18 volt eller 20 volt.

I båda fallen, högre effekt, bättre prestanda. Men skillnaden kanske inte verkar mycket i form av siffror men den räknas verkligen i verkligheten.

Skaftlängd

Den avgör var betongvibrationen är användbar eller kan användas. Längre längder är lämpliga för större projekt eller betonggjutningar eftersom de sparar både ansträngning och tid. Och det minskar också risken för trötthet för användaren, skapar mindre stänk när den används. Det är bra att ha ett långt skaft som håller det borta från motorn eftersom det hjälper till att förhindra smuts genom att minska vibrationerna under cementgjutningen.

För industriella tillämpningar anses 1,2 till 1,8 meter vanligtvis vara vanligt. Vissa av modellerna kommer dock med en skaftlängd på 4,5 m eller längre eftersom de kan täcka fler områden inom betongblandning.

Axel- och vibratordiameter

Det är bättre att ha en lång diameter i kombination med skaftlängd. Eftersom en tjockare diameter innebär effektivare vibrationer för betonggjutning och mindre tid att använda verktyget. Så du kan utföra andra uppgifter parallellt. Standardventilen har 2,5 cm i diameter men för industrikompatibla verktyg kan den vara så tjock som 3,8 cm eller till och med mer.

Vibrationsintervall

Vibrationsområdet liknar de krusningar som uppstår när du kastar en sten i vatten. Detta område bör överskrida skaftlängden. När axeln mäter 1,2 m måste vibrationsområdet vara större. De flesta av betongvibratorerna kommer med en radie på 1,5 m från vibrationscentrum. Liknande det, för betongvibratorer på plåt behöver du inte bara yta- eller underplåtvibrationerna. Du kontrollerar vibrationsområdets detaljer i tillverkarens specifikationer.

Vibrationsstyrka

Betongvibrationens styrka beror på vilket syfte du ska använda den. Om uppgiften är att lossa vissa material eller om du vill få betongen rätt in i hörnen på byggprojekt, så spelar styrkan en viktig roll. Du måste också kontrollera styrkan i förhållande till tjockleken. En annan sak att överväga är om densiteten hos våt betong är i rätt nivå av konsolidering.

Hållbarhet

När du köper en betongvibrator måste modellen du väljer klara de dagliga arbetskraven. En betongvibrator utsätts för det mesta för tuffaste arbetsförhållanden så den bör inte gå sönder. Användarna måste vara försiktiga med vilka material de använder så att betongvibratorn håller länge.

Om produkten inte kan leverera lång livslängd finns det inga skäl att ladda den med funktioner. Bortsett från det är det inte möjligt att köpa nya verktyg hela tiden. Så hållbarhet är en viktig faktor att överväga för professionella användare.

Användarvänlighet

Det är viktigt att investera i en produkt som är användarvänlig då betongvibratorer för det mesta är tunga i vikt. Inklusive det borde funktionerna vara svåra att förstå eller använda. De måste vara lätta och fungera ganska smidigt. Huvudsyftet med det här verktyget är att underlätta arbetsbelastningen, så du har inte råd att kompromissa med det. Istället för att ha flera funktioner bör modellerna komma med de viktigaste för att göra arbetet enkelt.

Enkel kontroll

Ingen vill ha ett elverktyg som har röriga eller kinkiga kontroller. Så det är bättre att investera i modeller som kommer med enkla strömbrytare och bekväma handtag. Även om vibratorer är tänkta att vibrera, kan för mycket av det resultera i trötthet. Så att ha ett bekvämt handtag hjälper mycket.

Motorskydd

En välskyddad motor håller vanligtvis ganska länge så du måste välja modeller som kommer med motorskydd. Till exempel ger ett välventilerat verktyg samma resultat med mindre värme inuti för att skydda motorn. Bortsett från det kan stänk av betong förstöra verktygets inre funktion. Så att ha ett välgjort skydd är viktigt att tänka på.

Vikt

Vanligtvis resulterar en betongvibration med mindre vikt i mindre trötthet, även när den används under längre timmar. När allt kommer omkring blir användaren trött av vibrationer så varför lägga till det med vikt. Lättviktsbetongvibratorer gör det enkelt för längre operationer.

Garanti

Medan de flesta alternativ där ute erbjuder en 1-års lång garanti, kommer vissa andra bättre alternativ med en 3-års lång garanti för sinnesfrid. Du kan enkelt lita på sådana alternativ utan att möta många problem senare.

Snabba tips att tänka på när du använder en betongvibrator

 • När du använder en vibrator rekommenderar vi att du sätter in den vertikalt i betongen innan du slår på maskinen.
 • När du använder betongvibratorn rekommenderar vi att du undviker överdriven böjning eftersom den slits ut snabbare.
 • Du kan stoppa vibrationsprocessen när luftbubblorna inte längre kommer ut och har ett jämnt och snyggt utseende.
 • För enkla jobb kan du använda en mindre eller lättare betongvibrator. För professionella jobb, behåll de kraftfulla och större.
 • Tvinga inte in betongvibratorspetsen i betongen. Motståndsupplevelsen kan vara armering av stålnät.
 • Undvik att använda en betongvibrator som placeringsverktyg eftersom den ger ojämna och inkonsekventa ytor. Det kan finnas en risk för andra problem som leder till allvarliga problem med tiden.

Slutsats

En betongvibrator kan vara ganska praktisk under uppförandet av en byggnad, eftersom det är ett ganska värdefullt verktyg som behövs när man använder cement. Precis enligt namnet vibrerar den cement och ser till att det inte finns några luftbubblor inuti den. Eftersom dessa förbättrar hållfastheten hos cement och betong finns vi här med de bästa betongvibratorerna. Om du vill spara lite tid kan du helt enkelt välja en av följande rekommendationer:

 • Dewalt DCE531N Betongvibrator är det mest kraftfulla alternativet som finns i den här artikeln eftersom du får en hög vibrationshastighet på hela 15000 VPM. Den kan erbjuda detta även om den är batteridriven och använder 18-voltsbatterier för användning på språng.
 • Du kan också överväga Yunrux Betongvibrator om du har en budget. Även om det är det billigaste alternativet som finns i den här artikeln, får du en relativt hög standardvibrationshastighet tack vare betongvibratorns effekt på 800 W.
 • Makita DVR450Z Solo Betongvibrator är det mest hållbara och pålitliga alternativet som finns i den här artikeln eftersom det erbjuder en garanti i upp till 3 år. Den erbjuder till och med utmärkt byggkvalitet utan att ha ett premiumpris, vilket gör det till ett väldigt populärt val idag.

Se till att dela dina tankar i kommentarsfältet. Du kan också ställa frågor där nere om du har några!

Foto av författare

Skrivet av: Filip

Filip är vår ledande trädgårdsexpert och redaktör. Han har mer än 10 års erfarenhet inom trädgårdsskötsel och studerar till ingenjör. Med sin erfarenhet och kompetens inom trädgårdsskötsel och ingenjörskonst kan han utnyttja sina förmågor för att hitta de bästa trädgårdsprodukterna.

Lämna en kommentar