Bästa Byggradio 2024 – Stort Test av Byggradior

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Du behöver inte vara en audiofil för att uppskatta en bra kvalitet på arbetsplatsens byggradio. Det kan vara ett praktiskt verktyg för både arbetare och hemmafixare. Du kan också ofta använda den för att ladda dina elverktygsbatterier av samma märke.

Dessutom kan du använda den som lagringsutrymme för dina elektroniska enheter eller prylar som dina smartphones. Den bästa byggradion bör spela musik från olika källor, inklusive MP3-filer, etiketter, Bluetooth-aktiverade enheter och dina smartphones. Dessutom bör bra byggradior också ge användare tillgång till digitala stationer utöver den traditionella AM/FM-radion. De bör kunna ge dig musik, även om du bär hörselskydd på arbetsplatsen.

Det finns så många olika typer av byggradior tillgängliga, och att välja den bästa kan vara en utmaning. Den här guiden hjälper dig att köpa den bästa byggradion som kommer att vara din pålitliga partner och en total arbetshäst.

Låt oss ta en titt på de bästa byggradiorna nedan!

Topp 4 bästa byggradio 2024

1. Makita DMR114B Byggradio – Bäst i Test!

Makita DMR114B Byggradio - Bäst i Test

Den byggradio som är bäst i test i år är denna radio från Makita. Makita är välkända för sina riktigt bra batteridrivna verktyg och tillbehör, så det är verkligen inte förvånande att den här byggradion är den bästa just nu.

Byggradion drivs med batterier på 12/18V eller med den medföljande nätadaptern, vilket ger långa spelningar utan att batteriet laddar ur. Musikspelaren har en Bluetooth-anslutning samt en AUX-utgång vilket gör att du kan koppla olika typer av apparater till byggradion. Byggradion kan nå väldigt många frekvenser och har ett frekvensområde i AM på 522 – 1710 kHz och i FM på 87,5 – 108 MHz.

Ett stort plus är att den är utrustad med väderskydd IP65 vilket ger ett utmärkt skydd mot väder och vind. Byggradion har också ett praktiskt och komfortabelt bärhandtag med inbyggd FM-antenn som gör den enkel att transportera. En annan funktion vi gillade var att den har sju valbara ljudlägen som är anpassade efter olika musikgenrer, vilket verkligen optimerar musikens känsla oberoende av vilken genre som spelas.

Med det sagt är det här den bästa byggradion på marknaden just nu. Den har ett relativt lågt i jämförelse med många av konkurrenterna och har många funktioner vi älskar. Byggradion tål många olika typer av väder och levererar högkvalitativ musik. Den blev även utsedd till vinnare i Bygghemmas bäst i test 2022. Vi anser därför helt klart att denna byggradio från Makita är bäst i test 2024!


2. Milwaukee M18 RC-0 – Populärast

Milwaukee M18 RC-0 - Populärast

Den här populära byggradion från företaget Milwaukee är ett riktigt bra val som, förutom att den är väldigt snygg, erbjuder många bra funktioner.

Milwaukees byggradio har Bluetooth-anslutning som gör att du enkelt kan strömma musik trådlöst från din smartphone eller surfplatta, exempelvis via Spotify eller iTunes. Byggradion kan streama musiken hela 30 meter från Bluetooth-enheten, vilket är riktigt imponerande! Den har också en inbyggd laddare som gör det enkelt att ladda och en förstärkare med en effekt på 40 W som ger ett rikt och fylligt ljud.

En användbar funktion är att byggradion har ett extrafack som ger ljudenheten ett mycket bra skydd vid tuffa väderförhållanden. Ramen är mycket robust och handtagen i metall ger ett riktigt bra skydd, även när du utför tuffa arbeten. Den passar mycket bra ihop med andra batteridrivna verktyg från Milwaukee då den laddar dessa batterier under spelning.

Den har 10 förinställda radiokanaler vilket gör att du enkelt kan navigera mellan olika musikgenrer. Byggradion har även en garanti på hela 3 år vilket innebär att de garanterar en livslängd på minst 3 år.

Sammanfattningsvis ger den här byggradion mycket valuta för pengarna, och det är inte konstigt att den är så populär som den är. Det är garanterat en av de bästa byggradiorna på marknaden just nu, och speciellt om du har andra batteridrivna verktyg från Milwaukee.


3. Milwaukee M18 PRCDAB+-0 – Bästa premiumval

Milwaukee M18 PRCDAB+-0 - Bästa premiumval

För dig som är en riktig audiofil och vill ha den bästa byggradion till arbetsplatsen, oavsett vad det kostar, så är det här det ultimata valet. Denna byggradio från Milwaukee erbjuder premium 360° surround-ljud vilket ger ett riktigt bra ljud i alla riktningar.

Radion räcker länge då den har 24 timmars drifttid på ett M18 REDLITHIUM 5,0 Ah-batteri (vilket behöver köpas till separat). Den har också en välutvecklad Bluetooth-mottagare som gör att den kan spela upp musik till uppemot 30 meter från den medkopplade Bluetooth-enheten. Om du har andra Milwaukee-produkter så har den också en praktisk laddningsfunktion för dessa. Detta möjliggör snabb och bekväm laddning av alla M18-batterier eller andra elektriska enheter via dess USB-port.

Byggradion har skyddsklassen IP57 vilket innebär att den tål tuffa förhållanden på arbetsplatsen utan problem. Den enda nackdelen är att radion är dyrare än många andra byggradior på marknaden, men smakar det så kostar det.

Det här är den bästa byggradion i premiumsegmentet. Du får en hel del trevliga funktioner och en mycket användarvänlig byggradio som kommer göra dig och dina kollegor nöjda i många år framöver!


4. Metabo R 12-18 DAB+ BT Byggradio – Bästa billiga

Metabo R 12-18 DAB+ BT Byggradio - Bästa billiga

Om du vill ha en så bra och så billig byggradio som möjligt, så är denna byggradio det perfekta valet. Den här byggradion från Metabo är en trevlig radio som har många trevliga egenskaper trots sitt låga pris. Med sin robusta konstruktion är den utformad för att klara de tuffaste arbetsmiljöerna. Radioen är utrustad med avancerad digital mottagning av DAB+, vilket ger dig den bästa möjliga ljudkvaliteten och en klar och störningsfri radioupplevelse.

En av de mest praktiska funktionerna på denna radio är dess inbyggda Bluetooth-teknologi, som gör det möjligt att trådlöst ansluta din smartphone eller surfplatta för att spela upp din favoritmusik. På så sätt kan du njuta av din personliga spellista medan du arbetar.

Radioen kan drivas med Metabo skjutbatteripaket i storlekar mellan 12 och 18 V, vilket ger dig flexibilitet och möjlighet att använda befintliga batterier. Den kan också anslutas till nätström för att säkerställa att du alltid har ström när du behöver det.

För att göra radioupplevelsen ännu bättre har den programlagringsplatser för både AM och FM-banden, så att du enkelt kan komma åt dina favoritstationer. Den har också en praktisk instickbar nätkabel för att hålla den organiserad och enkel att transportera.

Den digitala DSP-tunern har en belyst LCD-display som gör det enkelt att ställa in och justera radiostationer. Den har också en automatisk stationssökningsfunktion för att hitta tillgängliga stationer i området. Dess flexibla antenn säkerställer en stark signal oavsett var du befinner dig på arbetsplatsen.

Med en batterispänning som varierar från 12 till 18 V och upp till 32 timmars driftstid per batteriladdning (med ett 18 V/LiHD 8,0 Ah-batteri) är den här byggradion både kraftfull och energieffektiv. Den är också lätt och bärbar med en vikt på endast 2,1 kg med batteripaket. För att hålla tid och radioprogramminnen intakta inkluderar den två batterier (AAA) som används för detta ändamål.

Summan av kardemumman är att den här billiga byggradion är ett utmärkt val om du vill ha en byggradio utan att investera alltför mycket pengar. Du får en helt fungerande och minimalistisk radio som kan liva upp stämningen på arbetsplatsen till en billig peng. Helt klart den bästa billiga byggradion på marknaden just nu!


Faktorer att tänka på när du köper en byggradio

Du måste ha dina krav och önskemål i åtanke medan du letar efter den bästa jobbradion för dig själv. Här är några viktiga funktioner du måste tänka på när du fattar ett beslut.

Bästa byggradio

Arbetsplatsmiljö

Den första punkten du måste tänka på är var du kommer att använda din byggradio. Behåll dessa miljöfaktorer när du letar efter din byggradios ljudkvalitet och varumärke.

Ljudkvaliteten måste vara på topp om den ska vara i en bullrig miljö. Arbetsplatsen kommer att göra din radio mer sårbar för fall; du måste troligtvis välja en byggradio med hjul.

Kanske letar du efter de traditionella AM/FM-förinställningarna i din bästa byggradio, eller så kanske du letar efter en Bluetooth-arbetsplatsradio för att ansluta den trådlöst till din telefon och lyssna på dina favoritlåtar.

Du måste också fundera på om du vill lyssna med en trådlös radio eller en med sladd. En byggradio med sladd kommer att begränsa din rörlighet, men din radio kommer inte att ta slut när batterierna har dött. Och så finns det damm, vatten och andra miljöfaktorer.

Vattentäthet och dammresistivitet måste vara en av de primära och måste-ha funktionerna för en byggradio eftersom du måste hantera regn och andra faktorer och inte vill att din radio ska gå ur funktion när du behöver den som mest.

Trådlös eller sladdlös

Om du arbetar någonstans där du har fullständig tillgång till el, så kommer en sladdad enhet att fungera bättre eftersom du inte kommer att få slut på ström. Men om arbetsplatsen ligger långt från en strömkälla, kan du behöva välja en sladdlös version. Men radions batterisystem måste vara av bästa kvalitet.

Ljud och prestanda

Ljud kommer att vara din högsta prioritet om du arbetar i en bullrig miljö, där man kanske använder maskiner såsom betongvibrator eller flismaskin, där det finns många typer av maskiner och tillverkningsverktyg. Om det inte är mycket buller på din arbetsplats kanske den här funktionen inte är en prioritet för dig.

Du måste noggrant undersöka kraften och kvaliteten på resultatet tillsammans med en effektiv utjämnare, ljudkontroll och mixningssystem.

Byggradio från Makita

Bärbarhet

Anta att det inte finns mycket utrymme tillgängligt på din arbetsplats för att placera en större radioenhet. I så fall kan du satsa på en bärbar och lätt byggradio som du enkelt kan passa in i små fack eller till och med kan placera under bordet. Sådana bärbara byggradior kommer också med handtag så att du kan hänga dem eller bära dem från en plats till en annan.

Aux-utgång

Om du kan hitta några platser att ladda dina andra enheter som din smartphone, kommer din byggradio att göra det jobbet åt dig också. Dessa radioapparater kommer med olika aux-utgångar och anslutningspunkter som kan ladda dina enheter med lätthet.

Vissa av dessa radioapparater låter dig även ladda andra elverktygsbatterier. Den här funktionen är praktisk om du inte är i närheten av någon strömkälla och inte har tillgång till några andra kontakter.

Liten byggradio från Makita

Vanliga frågor om byggradio

Varför behöver jag en byggradio?

Om du arbetar i verkstad, garage, byggarbetsplats eller snickeri, är en byggradio avgörande för att underlätta arbetet. Du kan hitta några hållbara radior som inte går sönder på grund av skräp, vatten eller damm. De flesta experter tyder också på att ljudet av musik eller nyheter (hörsel) har vetenskapligt bevisat att det hjälper till att fokusera och även ger en paus för dina öron från dessa arbetsplatsljud.

Ska man ladda andra enheter med en byggradio?

Ja, en byggradio kommer att kunna ladda andra enheter också. Men det beror helt på arbetsplatsen/arbetsmiljön. Vanligtvis används olika USB-aktiverade radioapparater på arbetsplatsen för att ladda bärbara enheter. Medan vissa avancerade radioapparater låter dig ladda litiumbatterier tillverkade av samma tillverkare i andra verktyg.

Vad är bäst, byggradio eller högtalare?

I allmänhet blir vi mest frestade att använda vanlig Bluetooth-radio eller högtalare till arbetsplatsen, men det är inte en klok idé. Anledningen är att en arbetsplats är en farlig plats för vanliga traditionella högtalare/radioapparater, eftersom de inte tål höga nivåer av skräp, damm och fukt.
Byggradior är designade för att användas på din arbetsplats, eftersom de är avskärmade för att upprätthålla yttre element. De är rullbara, har vadderade sidokåpor, slitstark plast, metalldelar och andra faktorer för att hålla dem säkra. Så vi föreslår alltid att du väljer en byggradio än vanliga modeller av högtalare när du vill använda dem på arbetsplatsen.

Vad är skillnaden mellan en arbetsplatshögtalare och byggradio?

Den största skillnaden mellan en arbetsplatshögtalare och en byggradio är att en byggradio låter dig ladda elverktyg och prylar/enheter bekvämt med din radio. Oftast finns det inte i högtalaren på arbetsplatsen.
En högtalare på arbetsplatsen är precis som en vanlig högtalare som låter dig lyssna på favoritlåtar/musik. Här kan en byggradio göra alla dessa saker väldigt bra.
Du kan välja en arbetsplatshögtalare om du arbetar på en plats där det finns el hela tiden. Ändå behöver du använda en byggradio i avlägsna områden där ström inte är tillgänglig kontinuerligt, och sedan använda den för att ladda dina andra verktyg och enheter samtidigt som du kan njuta av musik.

Ska vi välja ett varumärke på byggradion som vi redan använder?

Det är ingen dålig idé att välja en byggradio baserat på de märken som du använder i arbetet. Eftersom dessa radioapparater är beroende av A/C-adaptrar (med sladd) eller märkesspecifika batterier (sladdlösa). Detta är särskilt användbart för att välja en från samma märken när du använder den sladdlösa modellen (batterier), där du äger samma batterier som också är kompatibla med radion.

Är alla byggradior hållbara?

Ja, byggradior är designade för att fungera på en mångsidig arbetsplats, och därför kommer de med en hållbar konstruktion. De är kapabla att uthärda riskerna på anläggningar och kan motstå den robusta väderleken utomhus. Din valda byggradio måste kunna hantera uppgifterna och fungera felfritt i olika väderförhållanden.

Finns det någon möjlighet att variera ljudet i en byggradio?

Alla byggradior har inte möjlighet att justera ljudet. Vissa modeller är utrustade med inbyggda utjämnare som gör att du kan justera ljudet på musiken så att det passar dina preferenser. Som ett resultat kan de framgångsrikt leverera högkvalitativt ljud. De medföljande högtalarna måste vara effektiva för att leverera anständigt ljud.

Vilka är de två vanliga strömkällorna för en byggradio?

De flesta byggradior drivs antingen av eluttag eller batterier eller båda. Om du tänker använda en byggradio som har kontinuerlig elförsörjning, så är det en bra idé att välja en eldriven radio. Om du vill ha en byggradio som ligger långt borta från ditt nationella elnät, är det trådlösa alternativet bättre. Se till att de trådlösa byggradiorna kommer med ett effektivt och uppladdningsbart batterisystem.

Vilka är specialiteterna hos byggradior som har hög portabilitet?

Om din arbetsplats har lite utrymme över så är en bärbar radio ett bra alternativ. De bärbara byggradiorna kommer i en kompakt storlek och lätt design. De får lätt plats i hyllor, små fack och under bordet. Få modeller har handtag som gör att du enkelt kan bära runt från en arbetsplats till en annan.

Hur bedömer man prestanda för en byggradio?

För att bedöma prestandan måste du ta hänsyn till ljudets effektivitet såväl som kvaliteten på ljudutgången. Dessutom måste radion ha en skicklig equalizer och ett kvalitetsljudkontrollsystem tillsammans med en ljudmixningsmekanism.

Slutsats

Valet av en byggradio är lika varierande som arbetsplatserna. De främsta egenskaperna att leta efter i alla byggradior är ljudkvalitet, anslutningsfunktioner, batteritid och portabilitet. Beroende på din budget och förväntade funktioner kan du välja en lämplig byggradio som uppfyller dina behov. De är kända för att presentera frihet medan de arbetar.

Från diskussionen ovan är Milwaukee M18 PRCDAB+-0 känd för sin kraftfulla Bluetooth-anslutning på ett stort område, 360-graders ljudutgång, portabilitet och hållbarhet. Makita DMR114B Byggradio utmärker sig när det gäller portabilitet, hållbar konstruktion och flera anslutningsmöjligheter, och är den som är bäst i test överlag. Vill du ha en billig modell så är METABO R 12-18 DAB+ BT Byggradio den bästa.

Foto av författare

Skrivet av: Filip

Filip är vår ledande trädgårdsexpert och redaktör. Han har mer än 10 års erfarenhet inom trädgårdsskötsel och studerar till ingenjör. Med sin erfarenhet och kompetens inom trädgårdsskötsel och ingenjörskonst kan han utnyttja sina förmågor för att hitta de bästa trädgårdsprodukterna.

Lämna en kommentar