Bästa Kamadogrill 2024 – Stort Test av Kamadogrillar

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Kamado Joe Classic II

BÄST I TEST

Med sitt ”Divide and Conquer”-matlagningssystem och den tjocka keramiska konstruktionen erbjuder Kamado Joe Classic II fantastisk mångsidighet, hållbarhet och valuta för pengarna.

I de flesta fall innebär att köpa en mångsidig grill att du kommer att ge upp något.

Lyckligtvis är detta inte fallet med kamadogrillar.

Dessa koldrivna, keramiska grill-/rökarhybrider går tillbaka över 3 000 år och erbjuder enastående isolering, vilket gör dem till mycket effektiva rökare. Men till skillnad från rökgrillar är de också utmärkta pizzaugnar, stekare och grillar.

Bråttom? Vi tror att Kamado Joe Classic II representerar det bästa värdet för de flesta, och slår med liten marginal de berömda kamadogrillarna från Kamado Sumo samt Big Green EggMetalcraft Kamadogrill är ett bra budgetalternativ till ungefär 1/6 av priset.

Det finns dock många fler Kamado-märken att välja mellan, så för att göra ditt jobb med att välja den bästa kamadogrillen enklare har vi samlat de bästa alternativen i en mängd olika prisklasser.

Vi guidar dig också genom alla för- och nackdelar, och hur du ställer in och börjar laga mat på din nya kamadogrill så låt oss börja med det.

Snabb överblick över bästa kamadogrillarna 2024

BILD DETALJER
BÄST I TEST
Kamado Joe Classic II - Bäst i Test
 • Diameter på grillyta: 46 cm (dock dubbla våningar)
 • Vikt: 105 kg
POPULÄRAST
Kamado Sumo Midi Sumo 21" - Populärast
 • Diameter på grillyta: 47 cm
 • Vikt: 86 kg
BÄSTA BILLIGA
vidaXL Kamadogrill - Bästa billiga
 • Diameter på grillyta: 26,5 cm
BÄSTA PREMIUMVAL
Big Green Egg Kolgrill XLarge - Bästa premiumval
 • Diameter på grillyta: 61 cm
 • Vikt: 99 kg

Topp 4 bästa kamadogrillar 2024

1. Kamado Joe Classic II – Bäst i Test!

Kamado Joe Classic II - Bäst i Test

Fördelar

 • Otroligt bra design
 • Kan grilla på flera nivåer samtidigt
 • Väldigt lätt att ta bort/rengöra askan
 • Behöver ej köpas till massa extra tillbehör

Nackdelar

 • Har bara en diameter på 46 cm
 • Kan vara för dyr för vissa

Kamado Joe har gjort sig ett namn som tillverkare av innovativa kamadogrillar av hög kvalitet.

Även om kamado grillkonceptet har funnits i tusentals år, är detta företag fortfarande fokuserat på innovation och förbättring.

Av den anledningen har även några Big Green Egg-fans (som är kända för att vara extremt lojala) vunnits av Kamado Joes senaste erbjudanden.

Insidan av Kamado Joe Classic II

Kamado Joe Classic II har några fina innovationer inklusive luftlyftsgångjärnet som minskar kupolens vikt med cirka 96%.

Classic II erbjuder också en omdesignad dubbel tjock trådnätsfiberpackning och sexdelad eldstadsdesign.

Kamado Joe har sedan dess släppt den nyare Classic III som innehåller några fina innovationer som SlowRoller hyperboliska insats för att förbättra värme- och rökfördelningen.

Om du gillar att ha den senaste versionen till varje pris är det definitivt en bättre produkt, men med en ganska stor prishöjning tror vi att Classic II förmodligen är bättre för de flesta.

Kamado Joe Classic har också ett tillagningssystem som går att dela av på flera nivåer, som kallas ”Divide and Conquer”, som gör att du kan laga olika maträtter på olika ytor. Detta gör inte bara enheten mer mångsidig, det fördubblar också matlagningsytan.

Hur fungerar det frågar du dig? Istället för det vanliga helgrillstället får du två halva galler på olika nivåer.

Två våningar på galler på kamadogrill

Detta ger dig olika värmezoner och låter dig laga olika mat vid olika temperaturer samtidigt.

Denna grill håller temperaturer från 120-400°C. Den övre ventilen är ansvarig för de finare temperaturjusteringarna och är designad för att vara rost- och regnsäker.

Byggkvaliteten och mångsidigheten gör Kamado Joe till vår favorit grill- och rökarecombo .

Andra funktioner inkluderar att den är lätt att rengöra, utskjutbar asklåda, omdesignad 6-delad eldstad som har en minskad risk för att gå sönder, och en dubbeltjock, trådnätsfiberpackning som lovar att hålla längre än sina föregångare.

Konstruktionen och designen är riktigt bra. Tanken som har gått in i denna grill är något som inte går att förbise, från gjutjärnsvagnen till de låsande hjulen. Vi älskar också att man kan dela och hantera grillsystemet på flera nivåer, vilket är en fantastisk innovation som ger en lösning på det 2-zonsgrillningsproblem som de som använder en rund kamadogrill står inför.

Kamadogrillen har också ett lättstädat asksystem som fungerar som utlovat, vilket gör ett av de mest avskyvärda jobben i samband med grillning till en lek. Ett stort plus är att man inte behöver köpa till några extra nödvändiga tillbehör. Till skillnad från exempelvis Big Green Egg, kommer allt du behöver för att röka och grilla med enheten, inklusive stativ med hjul, fällbara bord och utskjutbar asklåda och askverktyg, så du behöver inte betala extra för tillbehör.

Den enda nackdelen vi kan hitta är förhållandet mellan pris och storlek. Med 46 cm i diameter av matlagningsyta är det mycket att betala för en relativt liten grill.

Som ett bevis på kvaliteten på denna produkt finns det inte mycket annat att skylla på Classic Joe II. Det är tillräckligt stort för att laga mat för en liten till medelstor grupp människor. Om du tror att du behöver mer utrymme kan du alltid välja Big Joe II.

Om du vill se Kamado Joe Classic II i användning gör den här videon ett bra jobb för att visa hur det fungerar.

Även om Joe levererar allt du behöver för att grilla eller röka, finns det också massor av valfria tillägg för Kamado Joe, inklusive ”JoeTisserie” (rotisserie), bord i rostfritt stål och iKamand för att lägga till WiFi-anslutning till din rökare. Helt klart den kamadogrill som är bäst i test på marknaden just nu!


2. Kamado Sumo Midi Sumo 21″ – Populärast

Kamado Sumo Midi Sumo 21" - Populärast

Fördelar

 • Mycket värde för pengarna
 • Bra värmekontroll och kvarhållning
 • Relativt enkel att hantera
 • Bra hjul

Nackdelar

 • Kan ta lite tid att justera ventilerna korrekt
 • Endast en nivå på grillgallret

Om du inte riktigt kan motivera kostnaden för Kamado Joe Classic II är Pit Boss Kamado Sumo Midi Sumo ett perfekt alternativ.

Du får alla funktioner du kan förvänta dig av en avancerad kamadogrill inklusive kraftig keramisk konstruktion och utmärkt temperaturkontroll, samtidigt som du sparar några kronor i processen.

Som vilken bra Kamado-grill som helst, den utmärker sig Kamado Sumo Midi Sumo vid både låga och långsamma och varma och snabba, och kan komma i temperaturer upp till 400°C för grillning.

Du styr temperaturen genom att justera spjället i locket på grillen.

Grillen levereras med två sidohyllor i ett träliknande material som kan fällas ner.

Rejäla svängbara hjul gör Kamado Sumo Midi Sumo lätt att placera och låsa på plats.

Du får en grillyta på 47 cm i diameter som gör att du kan laga mat för upp till 10 personer på en och samma gång.

Den här grillen ger utmärkt värde. Stort värde för pengarna för en keramisk spis, jämfört med Big Green Egg och till och med ett alternativ för vårt bäst-i-test-val, Kamado Joe. Den har en riktigt bra värmekontroll och kvarhållning. Keramiken på denna kamadogrill är också riktigt hållbar och kommer kunna överleva många år, om än flera livstider. Kamado Sumo Midi Sumo är också relativt enkel att hantera, och du behöver inte vara barnvakt för denna kamadogrill. En annan bra sak med denna grill är dess kraftiga hjul. De svängbara hjulen rullar lätt och låses på plats, vilket gör den här grillen trevlig och förhållandevis portabel.

Det finns dock några nackdelar, som vi inte tycker är så bra med denna kamadogrill. Den har en slags tätning på nedre ventilen, vilket kan kräva lite justeringar för att få en ordentlig lufttät passform. Kamadogrillen har också bara en nivå man kan grilla på, till skillnad från Joe Classic II där man kan ha grillgallret på olika nivåer, för optimal temperaturkontroll.

Här är en video från MatGeek som testar kamadogrillen, som många säkert känner igen för att laga mat och testa olika slags matrelaterade produkter.


3. vidaXL Kamadogrill – Bästa billiga

Metalcraft Kamadogrill - Bästa billiga

Fördelar

 • Billig
 • Perfekt som bordsgrill
 • Praktisk för mindre utrymmen

Nackdelar

 • Kan inte laga mat för många personer med den

Kamadogrillar är i allmänhet mycket dyrare än din vanliga kolgrill.

vidaXL Kamadogrill är ett mycket prisvärt alternativ, speciellt om det här är din första kamadogrill och du inte är redo att dra ut en betydande summa pengar utan att prova en kamadogrill först.

Metalcraft är fokuserad på att producera prisvärda grillar och trädgårdsprodukter för den budgetmedvetna. Som du kan förvänta dig är denna kamadogrill kanske inte ”top of the line”, men de levererar grillar som är tillförlitliga och får jobbet gjort, utan att tömma plånboken.

Denna kamadogrill har en grillyta med en diameter på 26,5 cm och har grillgaller i rostfritt stål. Det är en mindre typ av grill, så den lämpar sig framförallt som bordsgrill och är perfekt när man ska grilla något mindre. Vi tycker den här kamadogrillen är väldigt praktisk tack vare sin mindre storlek, och är bra när man inte har en så stor yta att förvara den på. Den finns också i tre färger, vilket gör att man kan välja den man själv tycker är snyggast.

Visst, grillen kanske inte håller tillräckligt länge för att överlåta till dina barn som de dyrare keramiska alternativen, men tillverkarna har återspeglat detta i det överkomliga priset.

Med det sagt presterar den här grillen bra och kommer med stor sannolikhet att få dig att fastna för kamado-matlagning.


4. Big Green Egg Kolgrill XLarge – Bästa premiumval

Fördelar

 • Bästsäljare i hela världen
 • Stor, kan lagas mycket mat
 • Oöverträffad byggkvalitet och värmebevarande
 • Färg som kommer bestå i många, många år

Nackdelar

 • Dyra

Om du har lite mer pengar att spendera på en kamadogrill så kan det inte bli bättre än denna grill från Big Green Egg. Detta är Rolls Royce av kamadogrillar, men vi valde Joe först eftersom vi föredrar utbudet av tillbehör. 

Big Green Eggs är den ”ursprungliga” moderna inkarnationen av kamadogrillar om det är vettigt. Den första Big Green Egg-butiken öppnade i Atlanta 1974.

Sedan dess har företaget arbetat med att skapa grillar som är effektivare och mer hållbara.

De isolerande egenskaperna hos dessa grillar är oöverträffade. Delvis beror detta på de högteknologiska materialen de är gjorda av.

Keramiken som används vid tillverkningen av dessa produkter utvecklades ursprungligen av NASA för deras rymdprogram.

Andra designfunktioner som har förbättrats och fulländats under åren inkluderar ett patenterat ventilationssystem för överlägsen temperaturkontroll, lättöppningsbara gångjärn och rostfria grillgaller.

Som ett resultat är fans av detta märke extremt lojala. Dessa Big Green Egg-trogna, kallade ”ägghuvuden”, kommer att kvävas av tanken att det finns en kamadogrill där ute som kan konkurrera med Big Green Egg.

Vi kan förstå varför.

Detta företag har producerat konsekvent högkvalitativa kamadogrillar i decennier nu och har förtjänat sitt rykte som den bästa kamadogrillen.

Det enda problemet är de astronomiska priserna.

Detta har fått vissa konsumenter att leta efter alternativ till Big Green Egg som Kamado Joe.

Big Green Egg finns i sju storlekar. Från mini, som är perfekt för två personer, hela vägen till 2XL, som kan tillaga en hel spädgris, det finns en storlek som passar nästan alla situationer.

Priserna hoppar naturligtvis upp i förhållande till storleken. Och priset på dessa grillar inkluderar i allmänhet bara själva enhetens kropp. Eventuella tillbehör (även sådana som du tror skulle vara standard) måste läggas till mot en kostnad. Som ett resultat, för att få ut så mycket som möjligt av ett Big Green Egg, måste du punga ut lite pengar.

Det mest populära ägget är det stora, som inkluderar en diameter på 62 cm som matlagningsutrymme. Den stora kommer också att rymma alla tillbehör som tillverkaren erbjuder, vilket gör att du kan använda denna grill för att baka, steka och röka.

Big Green Egg har en lång historia av kvalitet, vilket vi givetvis gillar. Detta företag har hållit fast vid att producera en kvalitetsprodukt utan någon kvalitetsförsämring under sina många år av framgång. De har dessutom ett väldigt stort storleksutbud. Du har många alternativ beroende på hur många personer du behöver laga mat till.

Det som kanske är mest fascinerande är dess oöverträffade byggkvalitet och värmebevarande egenskaper. The Big Green Egg har visat sig ha förstklassiga isolerande egenskaper. Kamadogrillar är redan kända för detta men BGE har legendarisk byggkvalitet. Dessutom är dess gröna färg av väldigt hög kvalitet. Den gröna färgen kommer inte att blekna – mycket omsorg har lagts på att säkerställa att den gröna signaturfärgen på dessa grillar inte bleknar efter att ha utsatts för intensiv värme eller väder och vind. Även om detta kan verka som en liten sak, om du har pungat ut mycket pengar för en snygg kamadogrill, är det skönt att veta att det kommer att förbli så.

Det enda vi inte gillar är prislappen. Även om alla som vill köpa en av dessa kommer att vara väl medvetna om detta i förväg, men det kan inte förnekas att kostnaden är oöverkomlig och avvisar vissa kunder.


Vad är en kamadogrill?

Även om de har blivit populära de senaste åren är kamadogrillar långt ifrån nya. Faktum är att de förmodligen är runt 3000 år gamla.

Det ursprungliga konceptet för kamado kommer från Kina eller Japan. En liknande idé kan ses i den indiska tandoorugnen.

Det var runt slutet av andra världskriget som amerikanerna lade märke till dessa grillar. Efter att några hade skickats över till USA började konceptet ta fart.

”Vi sålde något som hette en kamado från en plats uppkallad efter en pachinko,” minns Mr. Fisher, som först såg de koleldade spisarna på 1950-talet som marinlöjtnant i Japan. ”Det lät inte amerikanskt, och det var inte lätt. Men när jag väl fick folk att prova en, när de väl smakade kycklingen vi lagade på dem, blev de fasta.”

Green Eggs and Hamburgers

Kamadogrillar är gjorda av eldfasta material, såsom keramik, terrakotta, cement eller lavasten. Som sådana har de fantastiska isolerande egenskaper.

Av den anledningen presterar dessa grillar verkligen när de används som ugnar eller rökare. Deras inneboende isolerande egenskaper gör att tillagningstemperaturen inuti dem hålls konstant och jämn.

På grund av deras rykte kan du också höra folk som hänvisar till denna typ av grill som en keramisk kolgrill eller en keramisk rökare. Men det betyder samma sak.

Låt oss dela upp det ytterligare och ta en titt på för- och nackdelarna som är specifika för kamadogrillen.

Fördelar med kamadogrillar

 • När de behandlas på rätt sätt kommer keramiska kolgrillar att hålla väldigt, väldigt länge. Så tänk noga på modellen du köper, eftersom den till och med kan föras vidare till dina barn. Gör det bra!
 • Den förstklassiga isoleringen av dessa enheter gör att de är lätta att starta även i dåligt väder. Om du bor i ett kallt klimat och vill röka genom vintern är kamadogrillar ett utmärkt alternativ eftersom de ger utmärkt värmebevarande och jämn tillagningstemperatur.
 • Kamadogrillar är mycket effektiva. Du kommer att upptäcka att du kommer att behöva en relativt liten mängd kol under den tid du kan röka.
 • Kraftiga flammor är sällsynta i keramiska grillar eftersom köttet sitter längre bort från kolen.
 • Ditt kött förblir fuktigt och saftigt när du använder en kamadogrill. Detta beror på att mindre fukt kan avdunsta ur köttet på grund av minskat luftflöde.
 • Att få upp en eld i en kamadogrill kräver en annan teknik än andra kolgrillar. När du väl har behärskat denna teknik är de dock väldigt lätta att komma igång.
 • Du kan laga mat vid en mängd olika temperaturer med dessa enheter. Från kallrökning till att laga en pizza, när du väl bemästrat temperaturkontrollen på dessa kan du göra otroligt mycket.

Nackdelar med kamadogrillar

Alla borde dock inte köpa en kamadogrill. Här är några anledningar till varför den här typen av grill kanske inte är rätt för dig:

 • Kamadogrillar är inte det bästa för människor med en budget eftersom de bästa kamadogrillarna är dyra.
 • Se till att du är tydlig med vad du får när du köper din rökare, och gör lite forskning om vilka tillägg du behöver för att få ut det mesta av rökaren. Var beredd att betala för dessa.
 • Om du överskrider din måltemperatur i en kamado kommer det att ta ett tag att få ner den igen. Det kan ta lite övning för att behärska temperaturkontroll, men när du väl har den under kontroll kommer dessa enheter att hålla en trevlig konstant temperatur under hela din matlagning.
 • För att hålla värmen nere måste du begränsa luftflödet. Det gör att kolen tenderar att glöda. Röken du får som resultat är vit och böljande, inte den tunna blå röken som ger bäst resultat.
 • Kamadogrillar är fantastiska rökare men mindre modeller lämpar sig inte för en matlagningsuppsättning med två zoner. De större, ovala modellerna kan dock ställas in för detta. Du kan se hur detta går till i större modeller i videon nedan.
 • De större kamadogrillarna är inte bärbara. De är tunga och obekvämt formade för att köra runt. De keramiska modellerna spricker också lätt om de tappas. Så hitta den bästa platsen i din trädgård för att ha din kamadogrill på innan installation, och se till att den stannar där.
 • Mindre, campingvänliga versioner finns tillgängliga men de passar egentligen bara för matlagning för två personer.
 • Kontrollera designen när det gäller att fylla på kol och aska. Många modeller kräver att du tar ut allt för att fylla på kolen. Även om detta sällan behöver göras på grund av deras effektivitet, kommer det sannolikt att vara jobbigt om du måste göra det.
 • På samma sätt kan askproduktion vara ett problem för dessa rökare, så vill du vara säker på att och aska som produceras inte kommer att störa luftflödet.

Hur kamadogrillar fungerar

Designen på kamadogrillen är gammal och ganska enkel.

De tjocka väggarna och äggformen hjälper till att behålla värme och fukt.

Det finns ett luftintag i botten och en ventil i toppen. Genom att justera dessa två ventiler kan du kontrollera temperaturen. När du har hittat den temperatur du letar efter kommer kamadogrillen att stanna vid den temperaturen med små, om några, fluktuationer.

Bränsle placeras i kokkammaren. När bränslet är tänt sätts alla kokställ och annan utrustning på plats. Maten sitter på ett gjutjärnsgaller och är placerad längre bort från kolen än i andra enheter.

För indirekt matlagning och rökning finns en tallrik, ofta kallad ’värmeavledare’ eller ’tallrikssättare’ som placeras under gallret, och sitter på tre ben.

Denna värmeavvisare kanske inte är standard med alla modeller, men den är verkligen värd att betala extra för eftersom det kommer att innebära att du kan göra så mycket mer med din kamadogrill.

Naturligtvis finns det många fler tillbehör som du kan köpa, såsom stativ, gallerlyftare och pizzastenar.

Hur man använder en kamadogrill

Du kan hitta en bra video som förklarar hur du startar din kamado och får den till rätt temperatur nedan. Om du gillar saker uppdelade i en steg-för-steg-procedur, har vi gjort det åt dig nedan.

1) Lägg till kol i din kamadogrill

 1. Börja med en ren, tom eldstad.
 2. Stapla kol i eldstaden. Du kan använda antingen grillkol eller briketter. För att förhindra att mindre bitar faller ner och hindrar luftflödet, se till att du staplar dem direkt på eldgallret och se till att de större bitarna är på botten.
 3. Lägg de mindre klumparna ovanpå. Du kan använda överblivna klumpar från en tidigare rök om du har några.
 4. Det finns ingen anledning att fylla på hela eldstaden. Hur mycket du lägger i beror på grillningens längd. Att ta reda på hur länge ditt kol håller kommer att ta lite experimenterande.

2) Starta din kamadogrill

 1. Öppna både den övre och nedre ventilen helt.
 2. Gör en liten ”brunn” i mitten av kolhögen. Placera din eldstartare i brunnen och tänd den. Låt den lysa upp helt.
 3. När eldstartaren brinner bra, placera några av de större kolklumparna ovanpå eldstartaren. Vänta tills några av klumparna lyser upp.
 4. När elden är etablerad, lägg till alla tillbehör och ställ de som du behöver för din tillagning.

3) Justering av ventilerna

 1. Stäng locket och lämna ventilerna helt öppna.
 2. Titta på din termometer. När temperaturen har nått cirka 40°C under din måltemperatur, börja stänga ventilerna. Du kommer att behöva experimentera lite, men i allmänhet att lämna den övre ventilen öppen en spricka, och stänga den nedre ventilen till cirka 50% kommer att sakta ner elden tillräckligt.
 3. Håll koll på temperaturen. När du kommer närmare målet, stäng ventilerna ytterligare.
 4. När du kommer närmare måltemperaturen kommer du att finna det lättare att göra slutliga justeringar genom att endast använda den övre ventilen.

4) Att nå din måltemperatur

 1. Vid det här laget kan det också vara en bra idé att börja övervaka temperaturen med en digital termometer, eftersom de är mer exakta. Om du har nått temperaturen, men den fortfarande stiger, måste du stänga den övre ventilen ytterligare.
 2. När temperaturen har stannat vid önskad temperatur behöver du inte röra vid dina ventiler. Temperaturen förblir stabil under tillagningstiden.

Vem ska köpa en kamadogrill?

Den typiske köparen av en kamadogrill har redan erfarenhet av att laga mat på en gasolgrill, men vill ha något mer mångsidigt. De vill börja röka kött men vill ändå kunna grilla eller laga pizza på samma plats.

Fans av kamadogrillar är mycket lojala, vilket vittnar om kvaliteten på denna typ av grill.

Det råder ingen tvekan om att dessa grillar är mångsidiga, pålitliga, långvariga, effektiva och lätta att använda (när du har lärt dig det speciella sättet att hantera dem).

Om du bor i ett kallt klimat är dessa också ett utmärkt alternativ. De kommer att hålla sig i värmen även i det mest bittra och kalla vädret, så att du kan röka rakt igenom vintern.

Så även om det verkar vara ett utmärkt val för nästan vem som helst, finns det ett par saker att väga upp innan du dyker in. Tänk på portabilitet och kostnad.

En sista sak, om du är en aficionado av matlagningsmetoden med två zoner, gör din forskning innan du köper.

Mindre, smalare modeller tillåter inte riktigt tvåzonsmatlagning. Men de bredare, ovala modellerna gör det. Det är inte en deal breaker, men det är värt att tänka på det.

Vad du ska titta efter när du köper en kamadogrill

När du gör ett stort köp som en kamadogrill, bör du inte bara titta på byggkvalitet, utan du bör också vara tydlig med vad dina behov och preferenser är.

Vi har listat några saker att tänka på och hålla utkik efter om du är på jakt efter en kamadogrill.

Storlek

Hur många personer planerar du att laga mat till? Om du lagar mat för 6-10 personer regelbundet, eller om du vill använda tilllagningsmetoden med två zoner, bör du sikta på en stor kamadogrill för att möta dina behov.

Tillbehör: Om du gillar att vara kreativ med din matlagning, då är en modell som erbjuder fler tillbehör vad du är ute efter. Dessa tillbehör kan kosta lite mer, men de gör att du kan laga ett större utbud av rätter.

Garanti

Bli inte frestad att bara titta på funktioner och då glömma bort att kolla om grillen har någon garanti. Vissa märken kommer att erbjuda livstids (eller en väldigt lång) garanti på dessa grillar. Se till att du undersöker detta, eftersom kamadogrillar verkligen borde hålla dig hela livet.

Askkoppar

Som vi har nämnt tidigare i den här artikeln kan askauppbyggnad vara ett problem i kamadogrillar. Att kolla upp var askan tar vägen och hur lätt det är att rensa ut är ett viktigt steg. Det kommer att göra livet mycket lättare i längden.

Designegenskaper

På grund av estetik och/eller hållbarhet kan du ha en preferens för antingen rostfritt stål eller pulverlackerade gångjärn och lockband. I allmänhet kommer gångjärnen och banden att vara enhetliga, så om du föredrar ett material framför det andra, se till att du kollar upp det innan du köper. Vissa modeller kommer bara att vara standard med endast ett material, andra kanske låter dig välja vilket du föredrar.

Byggmaterial

De flesta kamadogrillar är gjorda av keramik med porslinsglasyr, men på senare tid har det även kommit erbjudanden i stål. Detta kan vara värt att överväga, eftersom stålenheter inte spricker om de tappas, och kan vara lite lättare än sina mer traditionella motsvarigheter.

De har dock en kortare livslängd än keramiska kamadogrillar eftersom de så småningom kommer att rosta sönder. Den goda nyheten är att deras prislapp återspeglar detta, vilket gör dem till ett bra alternativ på ingångsnivå.

Askgaller

Gallret i botten av eldstaden kommer vanligtvis i ett av tre material: keramik, pulverlackerat stål eller gjutjärn. I allmänhet kommer alla dessa material att göra jobbet bra, men se till att du kollar upp det om du har en speciell preferens.

Matlagningsgaller

De två viktigaste sakerna du vill kolla upp när du tittar på grillgallren är materialen de är gjorda av och om de har gångjärn.

I allmänhet finns de i emaljerat stål, även om vissa modeller erbjuder rostfritt stål i typ 304L.

Kontrollera om grillgallren har gångjärn. Gångjärn ger åtkomst till området under grillgallret (så att du till exempel kan lägga till mer ved när du lagar mat) utan att behöva ta ut hela gallret medan du lagar mat.

Toppventiler

Du kanske vill kontrollera om ventilen har ett enkel- eller dubbelhjul. Även om båda kommer att göra jobbet bra, kan dubbla hjul ge dig lite mer precision när det kommer till temperaturkontroll.

Förutom dessa mer tekniska aspekter av kamadogrillar, är allt som återstår att välja den färg du gillar! Även om valet tenderar att vara begränsat, med tillverkare som ofta bara erbjuder modeller i en färg.

Tyvärr kommer du med största sannolikhet att bli tvungen att välja mellan en kamadogrill som fungerar och är praktisk för dig, och en som har utseendet! Jag skulle säga att det första är viktigare, eller hur?

Kamadogrillar jämfört med kolgrillar

Även om kamado- och kolgrillar är byggda för ett liknande syfte är de väldigt olika. Att jämföra dem kan vara knepigt, men med hjälp av följande kategorier, låt oss titta på de två sida vid sida.

Effektivitet – Eftersom kamadogrillarna är så hårt isolerade är de mycket effektiva. Ditt kol kommer att räcka långt, och du kan förvänta dig att laga mat i 6+ timmar utan att behöva fylla på kol.

Temperaturkontroll – Det fina med kamadogrillar är den absoluta lätthet med vilken de håller temperaturen.

Även om temperaturkontroll säkert går att uppnå med en kolgrill, brinner de igenom bränslet och du slänger på mer. Du måste göra justeringar av ventilerna för att hålla temperaturen konstant. På samma sätt, om det är kallt, blåsigt eller blött ute måste du göra justeringar för att hålla elden brinnande och varm.

Det behövs inga sådana justeringar när du använder en kamadogrill. Även om det kan ta lite övning för att nå din måltemperatur i första hand (det är lätt att överskrida gränsen), när du har nått det, kommer grillen att sitta vid den temperaturen i cirka 6 timmar utan att behöva justeras eller fyllas på.

En kamadogrill kommer också att prestera precis likadant i alla väder, tack vare de tunga och tjocka väggarna.

Portabilitet – Även om det finns mycket att gilla med kamadogrillar, är portabilitet inte ett av deras försäljningsargument. De är stora, tunga och krångliga. När du väl har hittat en bra plats för din kamado vill du ha en ganska bra anledning om du ska flytta den.

I allmänhet kommer stora versioner av kamados att väga över 70 kg. En typisk kolgrill väger å andra sidan cirka 10 kg.

Det finns kamadogrillarna i rostfritt stål på marknaden idag som är lättare än keramiska versioner, men de är fortfarande betydligt tyngre än en kolgrill.

Det finns verkligen ingen konkurrens här. Om du vill ha en grill du kan flytta runt eller till och med ta på en campingtur, är en kolgrill svår att slå.

Kostnad – Det finns inget sätt att undvika det, kamadogrillar är dyra, även om prisjämförelse av kamadogrillar kan göra de snällare mot plånboken. Om du letar efter något speciellt, till exempel en kamadogrill av rostfritt stål av hög kvalitet, kan du förvänta dig en ännu högre prislapp än vanligt.

I jämförelse är kolgrillar budgetvänliga.

Tänk dock på att om detta är en långsiktig investering måste du byta ut en kolgrill efter en tid. En kamadogrill kommer att hålla tillräckligt länge för att föras vidare till dina barn.

Slutsats

Vi hoppas att du har njutit av vår sammanfattning av de bästa kamadogrillarna. Även om det finns alternativ där ute för att passa alla typer av människor, och till lägre och högre prisnivåer, anser vi att Kamado Joe Classic II representerar den bästa all-around kamadogrillen du kan köpa just nu.

Kamado Joe Classic II

BÄST I TEST

Med sitt ”Divide and Conquer”-matlagningssystem och den tjocka keramiska konstruktionen erbjuder Kamado Joe Classic II fantastisk mångsidighet, hållbarhet och valuta för pengarna.

Med fantastiska tillbehör som ingår i priset, högkvalitativt utförande, innovativa designfunktioner och en prislapp som inte är ansiktssmältande, kommer detta att vara en grill som du kommer att ha under lång tid och potentiellt kan gå vidare till nära och kära när du är klar med den.

De som älskar att laga mat med kamadogrillar uppskattar deras effektivitet, användarvänlighet och läckra saftiga resultat. Kamado JoeClassic ll har tagit dessa naturliga egenskaper hos kamadogrillarna och utnyttjat dem, vilket gör ett redan tilltalande grillalternativ till det enda alternativet för vissa.

***

Har du en kamadogrill? Vad är dina tankar? Eller har du några andra frågor som inte besvarades i den här artikeln? Var noga med att meddela oss i kommentarsfältet nedan. Och om du tyckte att den här artikeln var användbar, var noga med att dela.

Foto av författare

Skrivet av: Filip

Filip är vår ledande trädgårdsexpert och redaktör. Han har mer än 10 års erfarenhet inom trädgårdsskötsel och studerar till ingenjör. Med sin erfarenhet och kompetens inom trädgårdsskötsel och ingenjörskonst kan han utnyttja sina förmågor för att hitta de bästa trädgårdsprodukterna.

Lämna en kommentar