Bästa Magasinkärra 2024 – Stort Test av Magasinkärror

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Du har landat på den här magasinkärrsguiden, förmodligen på jakt efter en bra magasinkärra, förmodligen för en specifik uppgift som att gå i trappor, en kompakt hopfällbar modell som är lätt att förvara i din skåpbil eller en kraftig magasinkärra gjord av stålrör för att flytta mycket tunga vikter.

Vi har gjort timmar av forskning och letat efter de bästa magasinkärrorna som finns på marknaden och vi har hittat vad vi anser vara 4 av de allra bästa modellerna från deras egen kategorityp.

Det finns många modeller att välja mellan, så vi har minskat urvalet för att minska förvirring och göra valet av rätt modell mycket enklare. Alla våra utvalda modeller är av god kvalitet, och jämfört med överalternativ, har de överträffat våra förväntningar.

Snabb överblick över de bästa magasinkärrorna

BILD MAGASINKÄRRA
BÄST I TEST
Hörby Bruk 2027 P3 PFG Magasinkärra - Bäst i Test
 • Maximal last: 250 kg
 • Hopfällbar: Nej
 • Punkteringsfria hjul: Ja
BÄSTA HOPFÄLLBARA
STANLEY SXWTD-FT585 - Bästa hopfällbara magasinkärran
 • Maximal last: 137 kg / 70 kg
 • Hopfällbar: Ja
 • Punkteringsfria hjul: Nej
BÄSTA BILLIGA
IRONSIDE 100735 Magasinkärra - Bästa billiga
 • Maximal last: 200 kg
 • Hopfällbar: Ja
 • Punkteringsfria hjul: Ja
MAGASINKÄRRAN MEST HÖGST VIKTKAPACITET
HÖRBY BRUK 2031 F5 Magasinkärra - Magasinkärran med högst viktkapacitet
 • Maximal last: 500 kg (!)
 • Hopfällbar: Nej
 • Punkteringsfria hjul: Nej

Denna korta beskrivning är bara toppen av ett isberg; läs igenom recensionerna och upptäck vad de fyra magasinkärrorna har att erbjuda och varför vi väljer att de ska rekommenderas framför alla andra modeller, och det fanns många av dem. Glöm inte att gå igenom köpguiden för fler ledtrådar om vad du ska leta efter i en kvalitetskärra eftersom den innehåller några praktiska tips som hjälper dig att välja rätt modell för dig.

Topp 4 bästa magasinkärror 2024

1. Hörby Bruk 2027 P3 PFG Magasinkärra – Bäst i Test!

Hörby Bruk 2027 P3 PFG Magasinkärra - Bäst i Test

Som start på vår lista är Hörby Bruk 2027 P3 PFG Magasinkärra som stöder en maximal vikt på 250 kg, vilket är mycket imponerande och långt över de flesta alternativa modeller som vi också övervägde. Denna magasinkärra är tillverkad av stålrör med en pulverlackerad yta för skydd mot rost och korrosion vilket är ett måste för stålkärror.

Den lättmonterade modellen har bekväma plastbelagda handtag för att underlätta användarkomforten vid transport av tunga laster och den är otroligt välbalanserad med tunga laster för att göra den lätt att flytta runt med sina stora tjocka gummidäck.

Det vi gillar är att du inte behöver någon verktygslåda för att montera den här modellen heller; den levereras nämligen monterad vilket gör att du från dag ett kan börja använda den till det du önskar.

Denna slitstarka modell har också slitstarka gummidäck som är punkteringsfria, som också manövrerar genom olika terräng utan betydande slitage. Eftersom den här magasinkärran använder bredare terrängdäck av gummi är det också lätt att flytta upp och ner för trappor och trottoarkanter eller förflytta sig över gräs eller grus jämfört med små hårda gummidäck än att sjunka ner i mjuk terräng.

Den här magasinkärran på 13 kg är kanske lite lättare än vi föreställt oss eftersom det anses vara en tung magasinkärra i stål. När det gäller mått är bredden inklusive hjulen cirka 51,5 cm, men plattan är 50 x 37 cm och den totala höjden är 117,5 cm.

Som pricket över i:et har denna magasinkärra också fått väldigt nöjda användare, som anser att det här verkligen är en värd investering. Med det sagt så är det här den magasinkärra som är bäst i test just nu!

Fördelar

 • Tillverkad av robust rörformad pulverlackerad ram i rostfritt stål.
 • Stöder en maxvikt på 250 kg.
 • Levereras med slitstarka anti-punktering gummidäck som är idealiska för all terräng.
 • Kommer färdigmonterad.
 • Har bekväma plasthandtag för användning.
 • Nöjda användare.

Nackdelar

 • Kanske lite tung och inte bärbar som de mer kompakta och hopfällbara modellerna.

2. STANLEY SXWTD-FT585 – Bästa hopfällbara magasinkärran

STANLEY SXWTD-FT585 - Bästa hopfällbara magasinkärran

Denna Stanley magasinkärra som är mer av en nyttolastbil eftersom den kan användas som en flakbil eller magasinkärra har en konkurrenskraftig design som kommer att fånga din uppmärksamhet på långt håll och är mer designad för lättare användning vilket gör den idealisk för hushållsbruk. Med detta sagt är den också idealisk för professionella eftersom den är så kompakt och lätt så länge den inte används för mycket tunga belastningar eller ojämn mark.

Först och främst kommer magasinkärran redan monterad vilket är ett plus, så det behövs inga verktyg och du kan använda den direkt. På några sekunder kan kärran fällas ihop eller öppnas enkelt med bara en knapp. Dess kompakta design gör den lätt att flytta runt med eller förvara i utrymmen som är trånga, så oavsett om du behöver den i bilen, använda den för att leverera lådor eller behöver den för att flytta krukor runt uteplatsen, så gör den allt.

Hela kärrans struktur är gjord av robust stål med vissa sektioner med nylon och polypropen. Dessa nylonspänningspunkter utsätts för slitage snabbt, och det är därför materialet måste vara flexibelt och hållbart så nylon var ett bra val för detta medan polypropenen endast används på delar som inte behöver hantera någon stress.

Nu, vad vi verkligen gillade med denna nyttobil är att den kan användas som en magasinkärra eller flakbil som vi kallar dem eller plattformsvagn som använder 4 hjul. Detta är bra för större laster, vi gillar också att du kan ha fotplattan upp eller ner när den används i plattformsläge, praktiskt för att säkra föremål mot den eller ha den nedfälld för överdimensionerade föremål. Det är dock värt att notera att när den används i 4-hjulsplattformsläget har den en lastkapacitet på 137 kg, men detta sänks till 70 kg när den används i läget för säckupptagning med två hjul.

Du kan också manövrera med lasten på ett säkert sätt då kärran kommer med en bungee-lina för att säkra lasten från att ramla omkull, detta är ibland bra för lätta lådor som kan blåsa eller studsa av samt hålla besvärligt formade föremål på.

Slutligen erbjuder denna modell också ett bekvämt bungee TPR-handtag och ett TPR-grepphandtag som kan bytas ut efter behov. När det gäller lastutrymme i 4-hjulsdesignen har den en längd på 55cm x 38,5cm lastyta och fotplattans storlek, när den används i flakbilsläge är fotplattan 38 x 28 cm.

Fördelar

 • Kan användas som vagn med 4 hjul eller upprätt som magasinkärra
 • Lätt och robust magasinkärra med en lastvikt på 137 kg i plattformsläge och 70 kg i vagnmodell.
 • Kommer redan monterad och redo att användas.
 • Den har ett bekvämt bungee-handtag och TPR-grepphandtag.
 • Kan fällas ner för enkel förvaring och transport.
 • Ger bra valuta för pengarna.

Nackdelar

 • Kanske är lite mindre än du förväntar dig, dubbelkolla att du förstår måtten.

3. IRONSIDE 100735 Magasinkärra – Bästa billiga

IRONSIDE 100735 Magasinkärra - Bästa billiga

Därefter kommer IRONSIDE 100735 Magasinkärra, som är en billig kärra i förhållande till konkurrenterna. Denna robusta modell är ett bra alternativ till vårt bästa val med en liknande lastkapacitet och är gjord av kraftigt svetsat stål.

Kärran har en stor yta att lasta på, och den tål belastning upp till 200 kg. Den har dubbla utsvängda handtag med gummigrepp för att ge grepp och minska användarens obehag vid transport av särskilt tunga laster.

En funktion som vi verkligen gillar och som kan gynna vissa användare är att lastplattan är bred vilket gör det möjligt att transportera många olika saker. Bredden av lastplattformen är 48 cm och längden är 36 cm. Tack vare höjden får på hela magasinkärran som är 118 cm får man då en bra hävstång vilket ger rejält med kraft i varje tag. Plattformen är också fällbar vilket gör att du kan förvara den på ett mycket praktiskt sätt.

Även om denna magasinkärra kan lyfta tunga föremål, så har den en relativt lätt vikt på 9,6 kg. Den kommer också med stora gummihjul för enklare manövrerbarhet, vilket gör den praktisk att använda. Kärran har punkteringsfria hjul, så du behöver inte oroa dig för att de ska gå sönder.

Med det sagt så är det här ett riktigt bra val av magasinkärra om du är ute efter en billig, men ändå väldigt bra variant. Den har hög lastkapacitet, är mycket användarvänlig och går att förvara på ett praktiskt sätt. En riktigt bra och billig magasinkärra helt enkelt!

Fördelar

 • Har en hög lastkapacitet vilket gör dess användningsområden mångsidiga.
 • Priset är lågt i förhållande till jämförelsebara modeller på marknaden
 • Den är lätt att förvara då plattformen är hopfällbar
 • Däcken är punkteringsfria

Nackdelar

 • Den finns bara i grått, vilket kan vara en tråkig färg.
 • Handtagen kan slitas vid användning

4. HÖRBY BRUK 2031 F5 Magasinkärra – Magasinkärran med högst viktkapacitet

HÖRBY BRUK 2031 F5 Magasinkärra - Magasinkärran med högst viktkapacitet

Om du vill ha en magasinkärra som tål riktigt höga belastningar är det här den bästa för dig. Hörby Bruks magasinkärra 2031 F5 tål hela 500 kg vilket gör den nästan oslagbar jämfört med andra modeller. Det kommer dock med ett pris, då den är ganska mycket dyrare än övriga modeller på marknaden.

Magasinkärran har fyra hjul, två större och två mindre. De större ger mer kraft medan de två mindre verkar genom att stabilisera och ge säkerhet åt kärran, samt underlätta när man ska upp eller ned för trappor. Handtagen är mycket bekväma och är lätta att hålla i. Ett annat stort plus är att lastplattformen har skydd vilket gör det enkelt att lasta på den. Allt som är i lastplattformen stannar kvar där det är och du kan helt enkelt fokusera på att transportera det dit det ska.

Den här magasinkärran kanske inte är något för en som inte är van att bära tunga saker, för den väger nämligen 30 kg helt utan last. Det kan således bli ett problem om du behöver flytta den. Men å andra sidan så är den tack vare sin höga vikt oerhört stabil vid använing.

Summan av kardemumman är att den här magasinkärran ger maximal viktkapacitet bland alla kärror på marknaden. Den tål ett halvt ton vilket borde vara mer än nödvändigt för såväl professionella- som hobbyanvändare. Priset och dess vikt är något på den högre sidan, men för den som vill ha den bästa magasinkärran med högst viktkapacitet så är det här den!

Fördelar

 • Otroligt hög viktkapacitet på 500 kg
 • Fyra däck vilket skapar optimal säkerhet och stabilitet
 • Skyddad lastplattform

Nackdelar

 • Magasinkärran är dyr jämfört med andra modeller på marknaden
 • Den kan vara tung att flytta ifall man skulle behöva bära den

Saker att tänka på vid köp av en magasinkärra

Magasinkärran började sin karriär i hamnen och transporterade varor mellan fartygen och lagren. Från 1000-talet fram till idag har dessa handtruckar använts för att transportera laster över korta och långa sträckor och designen har kommit på vägen sedan dess med några innovativa konstruktioner men med detta följer fördelar och nackdelar som de fler hopfällbara delarna en magasinkärra har, desto fler punkter där den kan gå sönder under belastning. En magasinkärra liknar på många sätt en skottkärra eller trädgårdsvagn, men behöver nödvändigtvis inte endast användas i trädgården, och kan ofta tåla mycket högre belastningar.

Nu när du letar efter den bästa magasinkärran, vad är viktigast? Detta är en fråga som vi försöker besvara i detta avsnitt. Lyckligtvis har magasinkärror inga komplicerade funktioner; därför borde det inte vara svårt att hitta rätt modell för dig men du måste tänka på vad du ska flytta, vilken viktgräns du behöver samt vilken typ av terräng du vill dra magasinkärran över mest.

Nedan finns några andra saker att tänka på innan du väljer en.

Material

Stål eller aluminium

De flesta magasinkärrorna är gjorda av stål som har en skyddande beläggning för att undvika rost och korrosion. Däremot hittar du magasinkärror tillverkade av aluminium som är lätta men vanligtvis inte lika tunga.

Modeller gjorda av aluminium är vanligtvis lättare och avsedda att transportera lätta laster. Det viktiga med materialet är att det är starkt och hållbart att tjäna längre. Magasinkärror av stål är vanligtvis tunga och idealiska för mycket tyngre laster.

Magasinkärra i däcklager

Storlek 

Storleken på en magasinkärra ska motsvara vikten den kommer att transportera, vilket kan vara så lite som 80 kg och så mycket som 300 kg eller mer. Små magasinkärror klarar små laster bättre och är vanligtvis lätta att förvara och transportera, medan stora magasinkärror klarar större tyngre laster bättre men vanligtvis inte är lika kompakta eller lika hopfällbara.

Titta på magasinkärrans mått och jämför dem med föremålen du transporterar. Lastplattans storlek bör som regel täcka mer än ¾ av basen av det som transporteras.

Lagring 

Om du är bunden för utrymme, leta efter en modell som erbjuder ett litet fotavtryck. Detta kan uppnås med en hopfällbar lastplatta, utdragbara handtag som kan dras in och vikbara ramar. Vissa modeller är vikta till en kompakt form som hänger på väggen. Ett utmärkt exempel på en modell som är lätt att lagra är Stanley transportkärra SXWTD-FT585.

De som har tillräckligt med utrymme är inte begränsade; de kan köpa en magasinkärra av vilken storlek som helst eftersom det finns utrymme. Kom också ihåg att ju mer hopfällbar en modell är, desto mindre vikt kan den bära.

Magasinkärra med trappklättringshjul

Hjul

Pneumatiska däck vs solida gummidäck

Hjul är en integrerad del av den smidiga rörelsen av en kärra men det är viktigt att du väljer rätt typ av hjul och däck för den terräng du behöver använda kärran på.

De typer av hjul som installeras kommer att påverka hur lastbilen rör sig genom olika ytor. Pneumatiska däck är att föredra för grova och ojämna ytor eftersom de absorberar stöten. Solida gummidäck går bättre på slätt underlag, och de är lätta att underhålla eftersom de inte får punktering men de är värdelösa i terräng som grus och gräsmattor då däcken sjunker ner i marken.

Tänk på de ytor som du kommer att navigera din magasinkärra på och välj rätt hjul.

Den sista typen av hjuldesign är på magasinkärror för trappklättring. Dessa har 3 mindre hjul på varje sida och fungerar bra i trappor, men på plan mark kan de ta mer ansträngning för att komma igång med tunga laster på grund av den extra dragkraften.

Viktgräns

Hur mycket väger din last? Är det inom den rekommenderade viktkapaciteten? Det här är viktiga frågor eftersom du inte vill köpa en magasinkärra som inte kan bära lasten.

De flesta tillverkare anger den maximala lasten magasinkärran kan bära säkert. Som en allmän vägledning tenderar mindre magasinkärror att bära upp till 80 kg, vilket inkluderar de flesta av de hopfällbara modellerna som du kan få plats i bagageutrymmet på en bil.

Tunga magasinkärror kan bära mellan 200 -300 kg och är idealiska för mycket tyngre laster men är vanligtvis mycket tyngre och mindre kompakta som ett resultat.

Bekväma handtag

Det finns olika sorters handtag du kan hitta i en magasinkärra. Vissa har dubbla handtag, och vissa har ett p-handtag som är designade att dras med en hand så att du kan använda din andra hand för att hålla lasten på kärran. Allt beror på vilken av dessa användaren är bekväm med.

Du kanske vill överväga en magasinkärra med handtag som har knogskydd och någon form av stoppning för grepp, även under varma dagar där händerna blir svettiga. Efter montering, säkra lösa handtag med lim för att undvika olyckor när du kör nerför eller lyfter last.

Enkel montering

Montering kan vara en uppgift, särskilt med vaga instruktioner. Efter leverans, vänligen läs instruktionerna först och montera sedan eftersom det kan spara dig några undvikbara fel som att placera distanserna och brickorna på fel ställe. Vissa modeller kommer färdigmonterade men de flesta kräver bara att hjulen är monterade innan användning.

Garanti

En garanti är ett tecken på förtroende från produkttillverkaren att produkten är tillförlitlig. Vi brukar råda förstagångsköpare att skaffa en magasinkärra med garanti ifall den inte motsvarar deras förväntningar. Vissa modeller kommer med garantier så länge som 5 år medan andra bara kan omfatta ett års garanti.

Säckbil som flyttar tunga stenar

Underhållstips för magasinkärror

 • Kontrollera alltid kärrans tillstånd före användning. Detta hjälper till att upptäcka defekter i strukturen som kan orsaka olyckor som ett löst hjul.
 • När du ser metallen rosta, rensa bort rosten och applicera på nytt ett skyddande lager färg för att förhindra ytterligare rost.
 • Gör frekventa reparationer om du vill att magasinkärran ska hålla länge.
 • Handtag och hjul tenderar att slitas ner efter en tid; kontakta din leverantör och fråga om de säljer reservdelar.
 • Förvara magasinkärran på en torr plats för att förhindra fukt som orsakar rost.

Vanliga frågor om magasinkärror

Vilken typ av magasinkärra är bäst för mig?

Det första stället att börja på är att tänka på de tyngsta vikterna du kommer att behöva flytta runt. Om du bara flyttar runt några lådor här och där, behöver du en enorm stålvagn som är klassad för att flytta 325 kg?

Å andra sidan, försök inte att överdriva det med en lätt hopfällbar magasinkärra. När användare klagar över böjda ramar och hängande axlar, försöker de ofta flytta stora vikter med fel verktyg.

Vilka är bättre, solida eller pneumatiska däck?

jag är personligen ett stort fan av pneumatiska däck, jag tycker att de ger en bättre körning och har mer grepp om du råkar ta din magasinkärra ”off-road”. De kräver dock lite mer underhåll; du måste se till att de är korrekt uppblåsta, annars kommer du att kämpa för att dra runt kärran.

Solida däck är praktiskt taget underhållsfria och är idealiska för inomhusmiljöer som lagerhus där gräs och lera inte kommer med i ekvationen. Åkturen är dock lite hård, så var försiktig om du flyttar mormors bästa porslin.

Hur kan jag säkra en last på en magasinkärra?

Det bästa sättet att förhindra att laster glider av din pirra är med bungee-snören. Krokarna i båda ändarna greppar ramen och hindrar den från att röra sig för mycket. Var noga med att inte övertöja banden eftersom de kan snäppa tillbaka med stor kraft.

Försök att säkra lasten med vertikala och horisontella band. Om du tror att lasten håller på att lossna, ställ ner vagnen och återställ bandet innan du går iväg igen.

Var också alltid försiktig, överbelasta aldrig en vagn. Två resor är alltid att föredra framför en överbelastad.

Vår slutliga slutsats

Om inte robotar tar över varenda mänsklig uppgift är det stor chans att magasinkärror är här för att stanna. De är enkla, pålitliga och prisvärda för att flytta små laster och även stora besvärliga föremål som trädgårdsmöbler och till och med kylskåp, tvättmaskiner och så vidare. Efter att ha läst recensionerna hoppas vi att du har identifierat den bästa magasinkärran för det du behöver en till.

Vi kommer att påminna dig om att Hörby Bruk 2027 P3 PFG Magasinkärra är vårt bästa val. Det är det bästa alternativet du har för att säkert transportera tunga laster till ett överkomligt pris. Denna modell kräver inga monteringsverktyg, och har punkteringsfria hjul för extra sinnesfrid.

Foto av författare

Skrivet av: Filip

Filip är vår ledande trädgårdsexpert och redaktör. Han har mer än 10 års erfarenhet inom trädgårdsskötsel och studerar till ingenjör. Med sin erfarenhet och kompetens inom trädgårdsskötsel och ingenjörskonst kan han utnyttja sina förmågor för att hitta de bästa trädgårdsprodukterna.

Lämna en kommentar