Bästa Varmluftspistol 2024 – Bäst i Test & Köpguide

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Även om det kanske inte är ett måste i din verktygslåda, är en varmluftspistol, även kallad hetluftspistol eller värmepistol, verkligen praktisk för vissa uppgifter. När det gäller att ta bort utomhusfärg, ta bort rostiga bultar och krympa vinyl, kommer en varmluftspistol att få jobbet gjort snabbare och med mindre ansträngning tack vare sin höga temperatur. De flesta är också relativt billiga; du kan få en basmodell med sladd från ett välrenommerat märke för cirka 300 kr.

Värmepistoler fungerar faktiskt väldigt likt en hårtork, med hjälp av en fläkt som blåser luft över en uppvärmd glödtråd. Skillnaden är dock att värmepistoler kan nå betydligt varmare temperaturer, vilket gör dem idealiska för större projekt än att torka håret. De används också ofta i hantverk, för saker som härdning av harts eller krympplaster.

Det finns sladdlösa och gasdrivna värmepistoler, men också de som har en sladd. Det finns även de som säljs för sig själva och de med tillbehör i set, även om det inte alltid är lätt att hitta ett högkvalitativt alternativ bland ett hav av mediokra. Här är därför våra rekommendationer för de bästa varmluftspistolerna på marknaden.

Topp 4 bästa varmluftspistolerna 2024

1. HiKOKI RH600T Varmluftspistol – Bäst i Test!

HiKOKI RH600T Varmluftspistol - Bäst i Test

Den varmluftspistol som är bäst i test är denna modell från det japanska företaget HiKOKI. Pistolen har en hög effekt på hela 2000 W samtidigt som det är enkelt att ändra temperatur. Temperaturjusteringen är steglös och det finns två temperaturlägen, 450 och 600°C.

Den har ett luftflöde mellan på antingen 250 eller 500 l/min, vilket möjliggör god kontroll samtidigt som utblåsningsluften blir väldigt effektiv. Varmluftspistolen har även en trevlig kallfunktion (för nedkylning) på 50°C med luftflödet 500 l/min. En fin säkerhetsdetalj är också att den har överhettningsskydd som gör att den blir lite tryggare att använda.

Handtaget är greppvänligt och ergonomiskt då det består av gummi. Varmluftspistolen har en bygel för upphängning, vilket gör den enkel att förvara. Det medföljer även 4 olika munstycken, som alla är lämpade för olika typer av jobb såsom bränna trä, svetsa matta, ta bort färg från trä och mycket mer. Därtill medföljer även en skrapa och en förvaringsväska.

Den här varmluftspistolen ger väldigt mycket värde för pengarna, och vi gillar att man kan justera luftflödet och temperaturen samtidigt som pistolen har en hög effekt. De medföljande tillbehören är riktigt trevliga, och allt som allt så är detta den bästa varmluftspistolen överlag i detta test.


2. Steinel HL 2020 E Varmluftspistol – Populärast

Steinel HL 2020 E Varmluftspistol - Populärast

Den populäraste varmluftspistolen på marknaden är den här från Steinel. Pistolen presterar utmärkt i vårt test, och det är således en pistol vi kan rekommendera.

Till att börja med så har varmluftspistolen en effekt på 2200 W – det är med andra ord en riktigt kraftfull maskin. Den är riktigt användarvänlig och temperaturen är ruskigt enkel att ändra. Pistolens bak har en digital visning av temperaturen, som visas steg om 10°C och med en högsta arbetstemperatur på hela 630°C. Den passar alltså perfekt för en mängd olika arbeten och har flera användningsområden.

Säkerheten hos denna varmluftspistol är också hög. Den är utrustad med dubbelt överhettningsskydd samt ett filter som skyddar motorn från smuts. Detta leder inte bara till minskad brand- och överhettningsrisk, utan det ökar också livslängden på varmluftspistolen.

Pistolen drivs med hjälp av en kabel i vägguttaget, och denna anslutningssladd har en längd på hela 2,2 meter. Det är alltså inte särskilt begränsande, oavsett vilket typ av arbete du skall göra. Priset på denna varmluftspistol är dock något högre än många andra på marknaden. Vill man dock ha en riktigt hög effekt och kunna komma upp i riktigt höga temperaturer så finns det ingen pistol som är lika bra som denna. Smakar det så kostar det!


3. Hecht Varmluftspistol – Bästa billiga

Hecht Varmluftspistol - Bästa billiga

Hecht varmluftspistol är en elektrisk varmluftspistol som är mycket billig, men ändå har högkvalitativa funktioner. Om du vill ha en billig varmluftspistol och spendera så lite pengar som möjligt, då är detta ditt absolut bästa val.

Varmluftspistolen är mångsidig. Den är exempelvis lämplig för ta bort gammal färg och lackering, men passar även för formning av krympande (krympslang m.m.) material. Trots sitt billiga pris har den en effekt på 2000 W, så har ändå en kraftfull motor.

När det gäller temperaturen så är denna varmluftspistol mycket mångsidig då den kan ge luft på antingen 350 eller 600°C. Dess luftflöde är 480 liter / min, vilket gör den användbar för att torka saker effektivt. Den har även en låg vikt på endast 0,6 kg, vilket gör den enkel att hålla i men också att transportera.

Som pricken över i:et så har denna otroligt prisvärda varmluftspistol en garanti på 2 år. Att investera i denna varmluftspistol är en no-brainer, och mer värde än såhär för pengarna kan man knappast få.


4. Milwaukee Varmluftspistol M18 BHG-0 – Bästa premiumval

Milwaukee Varmluftspistol M18 BHG-0 - Bästa premiumval

För dig som bara nöjer dig med det bästa av det bästa, så är den här varmluftspistolen för dig. Det här är en batteridriven varmluftspistol, vilket gör manövreringen busenkel.

Pistolen kan nå temperaturen 470°C på endast sex sekunder. Den har ett luftflöde på 170 liter / minut vilket inte är det mest effektiva på marknaden, men ändå får jobbet gjort. En riktigt trevlig funktion är att den är utrustad med LED-lampa som belyser arbetsytan, vilket gör det mycket enklare att arbeta exempelvis i mörker.

Några andra egenskaper vi tycker särskilt mycket om är att den har REDLINK™ elektroniskt överbelastningsskydd i både verktyget och batteriet, och således ger de en lång livslängd. Dessutom har den en relativt avancerad teknik i form av en individuell cellövervakning som optimerar verktyget och säkerställer lång driftstid och hållbarhet.

Den har även en krok så att du enkelt kan förvara den på arbetsplatsen, utan att den står i vägen. Ett riktigt stort plus är dessutom att man har möjlighet att få 3 års garanti på denna varmluftspistol. Detta garanterar verkligen hållbarheten och bevisar dess höga kvalitet. Observera dock att batteri och laddare ej ingår, utan det behöver köpas till separat. Med det sagt så är det här den bästa varmluftspistolen i premiumsegmentet i vårt bäst i test.


Köpguide för varmluftspistol

Varmsluftspistoler är mångsidiga verktyg som är mycket enkla att använda. Att ha tillgång till en bra varmluftspistol gör att du kan göra DIY-projekt hemma utan att behöva professionell hjälp. Vanligtvis vill du leta efter en varmluftspistol som har rätt mix av funktioner som inkluderar utbytbara huvuden, en LCD-skärm och helst en lätt design. Säkerhetsfunktioner förbises ofta men de måste vara tillgängliga för att förhindra alla typer av arbetsrisker.

De tre typerna av varmluftspistoler som du kan få tag på online inkluderar gasdrivna varmluftspistoler, infraröda värmepistoler och elektriska varmluftspistoler. Industriella varmluftspistoler kan också användas men de behövs inte för enkla hemprojekt. Elektriska varmluftspistoler är det mest bekväma för de flesta användare på grund av temperaturkontroll och frånvaron av brännbara vätskor för att driva dem.

Hur man väljer en varmluftspistoler

En perfekt varmluftspistoler bör ha rätt blandning av funktioner, inklusive bästa kvalitet, lätt design och säker att använda. I denna ultimata köpguide får du veta hur du väljer rätt varmluftspistoler baserat på dina arbetskrav, utan att förbise säkerhetsfunktioner relaterade till arbetsrisker.

Låt oss veta vilka faktorer du bör tänka på när du köper en varmluftspistol.

1. Temperaturområde

Temperaturintervallet för en varmluftspistol är viktigt att kontrollera innan du köper den. Denna egenskap låter dig veta vilken typ av arbete du kan utföra med värmepistolen.

Använd till exempel en varmluftspistol med ett temperaturområde på 50°C – 600°C för att utföra tunga uppgifter som VVS och färgborttagning utan ansträngning. För gör-det-självare som utför dagliga hushållsprojekt, som att mjuka upp limmet på golvplattor eller värmekrympande plast, kan det krävas en varmluftspistol med ett temperaturområde på 200°C – 400°C.

De flesta moderna varmluftspistoler låter dig justera temperaturen för att utföra olika typer av uppgifter eller projekt utan att möta några överhettningsproblem.

2. Temperaturkontroll

Den ideala varmluftspistolen låter dig utföra en mängd olika uppgifter. En med justerbar temperaturutgång är ett måste när du hanterar olika material.

Vanligtvis fungerar grundläggande modeller vid en enda temperatur. Här värms pistolen upp till sin maximala temperatur, och för att justera värmenivån, flytta helt enkelt bort pistolen eller närmare målobjekten. Medan avancerade/moderna varmluftspistolerna erbjuder 2-3 olika temperaturinställningar som låter dig ställa in värmen från låg, medelhög och hög värme, enligt dina krav.

Varmluftspistoler med en variabel temperaturfunktion erbjuder en ratt för att välja rätt temperatur mellan mindre (minimum) och det höga (maximala) området. Några moderna varmluftspistoler kommer med elektroniska displayer, som låter dig ställa in den exakta önskade temperaturen och justera dem i steg om 10°C.

Välj en varmluftspistol med en detaljerad fläkt och temperaturkontroller för en exakt värmeinställning för att göra ditt arbete effektivt.

3. Fläkthastighet

Fläkthastigheten låter dig veta vilken yta en varmluftspistol kan jobba på. En modell med lägre fläkthastighet är perfekt för exakta projekt, som att ta bort etiketter eller lossa lödfogar. Medan en modell med högre fläkthastighet kommer att bidra till större värmefördelning över hela området. När du flyttar en varmluftspistol som körs med låg fläkthastighet lite längre bort från saken du ska ha varm luft på, då minskar temperaturen, men ytan ökar.

Så en kraftfull fläkt kommer att öka den täckta ytan utan någon temperatursänkning och gör det därigenom möjligt att värma upp en större yta åt gången. Därför är den här fläkthastighetsinställningen användbar när du hanterar större projekt, såsom avfrostning av rör eller borttagning av färg.

4. Luftflödesinställningar

En fläkt i varmluftspistolen avgör dess luftflöde, vilket påverkar användarens kontroll. Så, några modeller låter dig justera luftflödet för att utföra ditt arbete effektivt. Speciellt vid tillfällen då du behöver bromsa luftflödet för att förhindra smältning av känsliga komponenter. Alternativt måste du öka effektiviteten för att utnyttja varmluftspistolens högsta luftflödesinställning.

I likhet med temperaturkontroll kommer luftflödesjusteringarna med ett snabbval som indikerar hur snabbt fläkten i varmluftspistolen kommer att snurra. Men luftflödet är ett problem vid uppvärmning av trånga utrymmen, eller närliggande material får värmen. Här måste varmluftspistolen vara konverterbar för att andra täckta områden inte ska bli skadade.

5. Munstycken

Munstycken är tillbehör utformade för att passa på varmluftspistolen för att hjälpa dem att fokusera värmen på det speciella föremålet du har att göra med. De erbjuder exakt temperaturkontroll och riktar effektivt värmeflödet.

Några av de populära varmluftspistolmunstyckena är.

 • Kon- eller reduktionsmunstycken – Gör att värmen kan fokuseras på ett specifikt område.
 • Platta munstycken – Tillämpliga när du hanterar en bred, horisontell linje.
 • Glasskyddsmunstycken – Används för att ta bort färgen på ett fönster genom att förhindra direkt värme på glaset.

6. Munstyckskvalitet

Vi fick veta hur viktiga munstycken är för en varmluftspistol. Mestadels avges värme på spetsen, vilket gör att de upplever en hög nivå av stress. Så den måste vara gjord av material av bästa kvalitet som solid metall som inte deformeras eller smälter. Detsamma måste också beaktas med munstycksfästena. Eftersom munstyckena som kommer med en varmluftspistol bör erbjuda många användningsområden. Därför bör den vara gjord av bästa kvalitet för att upprätthålla stress- och värmenivåerna effektivt.

7. Tillbehör

Varmluftspistoler erbjuder ett brett utbud av tillbehör som är designade för att erbjuda exakt temperaturkontroll och gör det lätt att använda pistolen effektivt.

Här är några populära tillbehör avsedda att användas för värmepistoler.

 • Thermal Cut-Out – Den stänger av värmepistolen när den blir överhettad.
 • Dead Man’s Switch – Den stänger av strömmen automatiskt när trycket släpps.
 • Hängkrok – Den används för att förvara verktyget.
 • Ytstativ – Det låter dig vila pistolen säkert medan du tar pauser i ditt arbete. Den erbjuder också ett handsfree-alternativ för att utföra uppgiften som innebär att man arbetar med två händer. Var dock noga med att pistolen är stadig och placerad på avstånd från brännbara föremål.
 • LCD-skärm – Ett verktyg med en LCD ger dig fullständig kontroll över dess funktion. Det låter dig justera temperaturen, speciellt när du arbetar med ömtåliga eller exakta saker som PC-kretsar, mobiltelefoner etc.

8. Ergonomi

Ergonomi spelar en viktig roll för att ge säkerhet och komfort för användaren, eftersom de släpper ut extrem värme. För det mesta erbjuder värmepistoler pistolgrepp, vilket i sin tur ger ett säkert utrymme för operatören att vila händerna mellan arbetspauserna.

Dessa pistolgrepp kommer också med inbyggda kontroller som möjliggör sömlösa inställningsändringar. Vanligtvis märker vi modeller som har bak- och sidomonterade urtavlor. All denna ergonomi är utformad för att säkerställa att dina händer inte når någonstans i närheten av munstycket. Vissa modeller har integrerade stativ, där ett fåtal stativ förvandlar varmluftspistolen till handsfree-arbetsytan, medan andra stativ stödjer för att kyla verktygen.

9. Extra funktioner

Förutom överflöd av varmluftspistoltillbehör och munstycken där ute, ger några varmluftspistoler extra inbyggda funktioner. Här är några ytterligare funktioner som varmluftspistolerna erbjuder.

 • Några få modeller kommer med förlängda sladdlängder för mer rörelsefrihet.
 • Vissa har högtemperaturskydd på munstycket för att behålla säkra händer.
 • Få enheter erbjuder inbyggda minnesinställningar för att omedelbart justera fläkthastigheten och värmen till den exakta nivån som krävs för ett exakt projekt du har att göra med, till exempel färgborttagning med en enda knapptryckning.

Typer av varmluftspistoler

Varmluftspistoler är huvudsakligen indelade i fyra typer – gas, elektrisk, industriell och infraröd. Oavsett typ bör du vara medveten om att de är farliga om de inte används på rätt sätt. Låt oss veta mer om dem i detalj.

 • Gasvärmepistoler –

Denna typ av varmluftspistol använder antingen propan eller butangas istället för ett uppvärmt element. De är mindre populära jämfört med den elektriska typen av vissa skäl. Eftersom de är lite dyra, och man måste köpa och fylla gasbehållare för att använda denna varmluftspistol, vilket innebär mer arbete jämfört med att bara plugga in eller ladda som en elektrisk modell.

Proffs inom el- eller VVS-området kan använda denna gasvärmepistol om de måste arbeta borta från närliggande eluttag (eller) för att förhindra säkerhetsrisken med att använda en förlängningssladd. Utöver dessa professionella affärer har denna varmluftspistol förlorat sin popularitet nuförtiden på gör-det-själv-marknaden.

 • Elektriska värmepistoler –

Denna typ av varmluftspistol kan drivas av antingen sladdlös (batteridriven) eller sladd (AC-eluttag). De kan vara små eller stora, prisvärda och anses vara en ganska populär stil av varmluftspistoler. Dess fläkthastighet och temperaturintervall kan variera mycket mellan olika modeller. De flesta tillverkare fokuserar på att utveckla elektrisk varmluftspistolsteknik att använda i dagliga uppgifter. Således gör det att gasdrivna varmluftspistolmodeller tappar sin popularitet.

 • Industriella varmluftspistol –

Denna typ av varmluftspistol skiljer sig ganska mycket från de ovan nämnda två typerna på grund av sin robusta konstruktion, högre fläktinställningar och höga nivåer av värme. För det mesta använder proffs denna typ av varmluftspistol för att utföra tunga jobb i bilreparationer, masshandelsfabriker och förpackningsenheter. Eftersom de är designade för industriarbete kommer de inte att låta finjustering av fläkthastighet eller temperaturkontroll krävas för att utföra små precisionsarbeten.

 • Infraröda vapen –

Det är en ny typ av varmluftspistol på marknaden, som använder infraröd värme. Dessa fungerar effektivt för att utföra ditt arbete säkert. Den genererar en maximal temperatur på 600°C, vilket är mer än tillräckligt för olika hushållsprojekt.

Säkerhetstips för att använda varmluftspistol

Dessa pistoler använder inte någon öppen låga, men kan producera en temperatur på upp till 650°C. Så, korrekt försiktighet måste vidtas när du använder varmluftspistolen för att inte bränna dig eller skada materialet du har att göra med.

Här är några av de försiktighetsåtgärder och säkerhetsåtgärder som ska vidtas när du använder en varmluftspistol.

 • Placera inte varmluftspistolen nära eller runt brännbara eller brandfarliga produkter som exponerade brandfarliga kåpor, vätskerör, ångor osv.
 • Se till att ha minst 2 cm utrymme mellan arbetsytan och utloppsmunstycket när du använder varmluftspistolen.
 • Arbeta alltid med medvetande på värmeriktningen.
 • Se till att koppla ur varmluftspistolen medan du inte använder varmluftspistolen.
 • Stäng av varmluftspistolen ofta på varje yta/mark innan du sätter ner den ordentligt.
 • Undvik att få tyg eller hud i kontakt med det heta metallmunstycket när du använder denna pistol.
 • Låt varmluftspistolen svalna helt innan den förvaras.
 • Injicera aldrig något i varmluftspistolens munstycken. Titta inte heller på munstycket innan du vrider på värmepistolen.
 • Undvik att använda en förlängningssladd för att styra varmluftspistolen. Orsaken är att överhettning kan leda till ett högt strömdrag och därmed orsaka elstöt eller brandrisk.
 • Se till att bära skyddshandskar och ögonskydd, även om du är expert/proffs.
 • Rikta inte den varma luftströmmen mot någons kropp.
 • Hindra aldrig enhetens luftflöde och täck aldrig luftflödesmunstycket under användning.

Vanliga användningsområden för varmluftspistoler

Varmluftspistoler används för olika applikationer, och här har vi nämnt några av deras vanliga användningsområden.

 • Ta bort tapeter – Kör pistolen för att mjuka upp limmet bakom gamla tapeter, så det är lätt att skrapa bort.
 • Ta bort färg – Det perfekta alternativet för ta bort färg snabbt utan att använda lösningsmedel eller kemikalier på ett miljövänligt sätt.
 • Koppla ihop sladdar – Använd dem när du vill ansluta kablar för att få ett säkert och rent utseende. Till exempel bilstereoinstallationer eller annan elektronik.
 • Tina frysta rör – Oftast upplever människor detta problem på vintern. Använd en varmluftspistol för att tina rören (inomhusrör) långsamt och återföra vattenflödet. Tina även upp underjordiska rör efter viss utgrävning.
 • Plastsvetsning – Precis som stavsvetsning kan vi enkelt fästa två plaströr med denna varmluftspistol istället för att använda olika lim för att sammanfoga plast.
 • Torka färg – En varmluftspistol på låg inställning torkar ut den nyligen applicerade färgen på kort tid, speciellt för mindre ytor.
 • Mjuka upp lim – En varmluftspistol är ett perfekt alternativ för att ta bort gamla klistermärken från bilar eller möbler (eller) prislappsklistermärken (eller) ta bort gorillalim från metall.
 • Avlödning – Ganska användbar för att reparera elektronik som avlödning av ledningar i en krets (eller) ta bort skador på kretskortet.
 • Forskningslabb – Varmluftspistoler används ofta i forskningslabb för att torka glas eller för att värma upp frusna delar av glas.
 • Rosta kaffe – Ett billigt sätt att rosta ditt eget kaffe är med en varmluftspistol.
 • Torkning av fuktigt trä – En varmluftspistol används för att suga ut fukten från träet samtidigt som det förbereds för att måla eller behöver tändas.
 • Präglingsvärme – En varmluftspistol är bra för listiga människor som låter dig använda dem med präglingspulver, gummistämpling, osv., för att skapa utmärkta präglade mönster.
 • Fäst presenningar – Letar du efter en stor presenning, istället för att köpa en dyr stor presenning, kan du sammanfoga flera små presenningar för att få din önskade storlek.
 • Böjning av PVC-rör – Rörmokare använder varmluftspistol för att snabbt böja PVC för att anpassa sin önskade vinkel utan att använda speciella verktyg eller lim.
 • Fönsterfärgning – Att ha en varmluftspistol kan hjälpa dig att spara tid och ansträngning för att ta bort fönstertoner.
 • Läder- eller vinylreparation – Varmluft/värme kan lätt ta bort tryckmärken eller veck. Den reparerar också en reva på lädret eller vinylen.
 • Bryn kött och stek marshmallows – Vi kan använda en varmluftspistol för att steka kött eller steka marshmallows utan att använda någon panna.
 • Lösa bultar/muttrar som fastnat – Fungerar bra för att ta bort eller lossa de rostiga/snäva bultarna eller muttrarna med deras värme.

Vanliga frågor om varmluftspistoler

Hur mycket värme avger en varmluftspistol?

Olika typer av varmluftspistoler avger olika mycket värme. Infraröda pistoler är till exempel idealiska för små uppgifter och kan avge värme från 200°C – 315°F (säkrare än andra varmluftspistolstyper). Medan industriella varmluftspistoler är en mer kraftfull typ och kan avge värme på cirka 1000°C. Elektriska värmepistoler kan köras vid 315°-540°C, och gasdrivna varmluftspistoler kan avge värme mellan 430°-600°C.

Låter varmluftspistoler mycket?

Varmluftspistoler tenderar att jobba högt, precis som ljudnivån för en genomsnittlig eller mycket tystare hårtork. Den uppskattade bullerfrekvensen baseras på hur solid varmluftspistoler är och hur den fungerar. Olika modeller erbjuder olika värmenivåer, men att använda pistolen vid högre inställningar blir högre. Så, ljudnivån för en viss varmluftspistol beror på din driftsnivå.

Kan en varmluftspistol starta eld?

Även om det varma luftflödet i en varmluftspistol är ganska mindre skadligt jämfört med en öppen låga. Men om det riktas mot kött/hud kan det leda till att extremt brandfarliga föremål antänds, glaset går sönder eller skadas. Fläktmotorerna och strömbrytarna kommer dock inte att vara gnistfria och kan utgöra viss risk för antändning. Till exempel används varmluftspistolverktyg, såsom öppna behållare med brandfarliga ångor, ämnen eller huvar för att reglera brandfarliga ångor. Så den används inte med något brandfarligt material, eftersom det kan börja antändas och orsaka brandrisk.

Varför ryker varmluftspistolen när den används?

Vanligtvis uppstår rök på grund av förbränning av tillverkningsoljor (eller restolja) vid den första uppstarten av ett verktyg. Denna rök försvinner inom en minut eller två. Om röken fortsätter efter varje applicering, är det dags att returnera produkten till där du köpte den eller informera tillverkaren om problemet med ditt varmluftspistolverktyg.

Källor

Bästaitest. u.å. Varmluftspistol – Bäst i test. https://xn--bstaitest-v2a.se/varmluftspistol/

Hecht. 2022. Hot air gun – HECHT 2022. https://en.hecht.cz/hot-air-gun-hecht-2022

HiKOKI Power Tools. u.å. Varmluftpistol 2.000W RH600T. https://www.hikoki-powertools.se/hikoki-master-se/hikoki-elektroverktoy/varmluftpistol/varmluftpistol-rh600t-2000w-600gr-2

Milwaukee Elverktyg. u.å. M18™ VARMLUFTSPISTOL. https://se.milwaukeetool.eu/sv-se/m18-varmluftspistol/m18-bhg/

steinel. u.å. HL 2020 E Faltschachtel. https://www.steinel.de/de/werkzeuge/produkte/heissluft/heissluftgeblaese/pistolengeraete/hl-2020-e-008192.html

University of Wisconsin-Madison, Environment, Health & Safety. 2013.The Chemical Safety Mechanism. https://ehs.wisc.edu/wp-content/uploads/sites/25/2017/01/HeatGunUse.pdf

Wikipedia. 2020. Värmepistol. https://sv.wikipedia.org/wiki/V%C3%A4rmepistol

Foto av författare

Skrivet av: Filip

Filip är vår ledande trädgårdsexpert och redaktör. Han har mer än 10 års erfarenhet inom trädgårdsskötsel och studerar till ingenjör. Med sin erfarenhet och kompetens inom trädgårdsskötsel och ingenjörskonst kan han utnyttja sina förmågor för att hitta de bästa trädgårdsprodukterna.

Lämna en kommentar