Bästa Vedeldad Badtunna 2024 [BÄST I TEST & KÖPGUIDE]

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Varmt vatten som kittlar behagligt mot huden, omgiven av den stilla skogen och doften av brinnande ved – inget slår känslan av att njuta i en vedeldad badtunna. Året är 2024, och i denna omfattande köpguide och test har vi samlat de allra bästa vedeldade badtunnorna på marknaden. Från traditionell design till moderna innovationer, vi utforskar de mest pålitliga och lyxiga alternativen för att hjälpa dig hitta din perfekta reträtt för avkoppling och njutning.

Oavsett om du söker en unik badupplevelse för dig själv, din familj eller vänner, kommer vår köpguide att vägleda dig genom de bästa alternativen som ger dig enastående prestanda, hållbarhet och naturnära njutning. Så ta steget mot avkoppling och förbered dig på att upptäcka de bästa vedeldade badtunnorna på marknaden detta år!

Snabbval: Bästa vedeldade badtunnorna

BILD DETALJER
BÄST I TEST
Nordcabin Badtunna med elduppvärmning - Bäst i Test
 • Volym: 1400 liter
 • Diameter: 180 cm
 • Antal personer: 4-6 personer
 • Uppvärmningstid: 3-3,5 timmar med ved, 2-2,5 timmar med briketter
BÄSTA PREMIUMVAL
Nordcabin Badtunna på släpvagn 180Ø - Bästa premiumval
 • Volym: 1400 liter
 • Diameter: 180 cm
 • Antal personer: 4-6 personer
 • Uppvärmningstid: 3-3,5 timmar med ved, 2-2,5 timmar med briketter
BÄSTA STORA BADTUNNAN
Nordcabin Badtunna med elduppvärmning 200Ø - Bästa stora badtunnan
 • Volym: 1650 liter
 • Diameter: 207 cm
 • Antal personer: 4-6 personer
 • Uppvärmningstid: 4-4,5 timmar med ved, 3-3,5 timmar med briketter

De 3 bästa vedeldade badtunnorna 2024

1. Nordcabin Badtunna med elduppvärmning – Bäst i Test!

Nordcabin Badtunna med elduppvärmning - Bäst i Test

Vad vi gillar

 • Högkvalitativa material
 • Snyggt utseende
 • Rymlig insida
 • Välfungerande uppvärmningssystem
 • Enkel installation
 • Väldigt prisvärd

Vad vi inte gillar

 • Ganska tung att bära

Efter att ha testat denna badtunna med elduppvärmning är vi helt övertygade om att den förtjänar utmärkelsen ”bäst i test 2024”. Den har verkligen imponerat oss på flera sätt, men har också några mindre nackdelar.

Först och främst är konstruktionen och materialet imponerande. Badtunnan är tillverkad av högkvalitativ PE-plast, vilket gör den tålig och motståndskraftig mot väder och vind. Det snygga träutförandet på utsidan ger den en rustik och elegant look som passar väl på uteplatsen eller terrassen. Vedkaminen är tillverkad av specialbehandlat aluminium, vilket gör den både hållbar och effektiv för uppvärmning.

En annan fördel är dess rymliga interiör. Med en diameter på 180 cm och en vattenkapacitet på 1400 liter rymmer den bekvämt 4-6 personer, vilket är perfekt för sociala stunder med vänner och familj.

Uppvärmningssystemet är enkelt och fungerar bra. Beroende på vädret tar det cirka 3-3,5 timmar med vanlig ved och 2-2,5 timmar med briketter för att värma upp vattnet till en behaglig temperatur. Det ger en avkopplande och njutbar badupplevelse.

Monteringen är också relativt enkel och kräver bara 1-2 personer. Det är ett stort plus eftersom ingen vill kämpa med en krånglig installation när man bara vill njuta av sitt bad.

En av nackdelarna är vikten på 150 kg. Detta gör den ganska tung och svår att flytta om du skulle vilja ändra plats på den. Men å andra sidan bidrar den extra tyngden också till stabiliteten och känslan av kvalitet.

Sammanfattningsvis har denna vedeldade badtunna överträffat våra förväntningar och är en fantastisk produkt. Den höga kvaliteten på material och utförande, rymlig interiör och effektiva uppvärmningssystem gör den till ett utmärkt val för alla som letar efter en vedeldad badtunna. De mindre nackdelarna med dess vikt kan lätt överskuggas av dess många fördelar. Om du vill lyxa till det och njuta av avkopplande stunder utomhus är detta definitivt ett prisvärt alternativ, särskilt om man jämför med liknande modeller på marknaden.

Det inte förvånande att badtunnan har fått betyget 5 av 5 av kunderna. Jag kan utan tvekan rekommendera denna badtunna till alla som är ute efter en pålitlig och bekväm vedeldad badupplevelse.


2. Nordcabin Badtunna på släpvagn 180Ø – Bästa premiumval

Nordcabin Badtunna på släpvagn 180Ø - Bästa premiumval

Vad vi gillar

 • Kan transporteras var som helst
 • Hög kvalitet
 • Lyxig design

Vad vi inte gillar

 • Körhastigheten begränsas vid användning av släpvagnen

Vår upplevelse efter att ha testat denna vedeldade badtunna har varit enastående och det är troligtvis inte svårt att förstå varför vi har utsatt den till det bästa premiumvalet 2024 och det mest intressanta valet för badentusiaster. Denna vedeldade badtunna erbjuder en kombination av lyx, bekvämlighet och en unik rörlighet som är svår att hitta någon annanstans.

En av de mest framstående fördelarna är naturligtvis den intelligenta designen av badtunnan monterad på släpvagn. Detta gör det möjligt att ta med sig den avkopplande badupplevelsen vart som helst, oavsett om du vill njuta av ett varmt bad i naturen, på stranden, vid sjön eller i trädgården. Släpvagnen är CE-certifierad och säkert monterad, vilket ger en trygg transport och bekväm användning.

Materialvalet och utförandet är av högsta kvalitet. Badtunnan är tillverkad av PE-plast med en elegant granutförande på utsidan, vilket ger den både robusthet och en tilltalande estetik. Vedkaminen är tillverkad av specialbehandlat aluminium och har en imponerande effekt på 30KW, vilket möjliggör snabb och effektiv uppvärmning av vattnet.

Dessutom är den generösa storleken på badtunnan imponerande, med en diameter på 180 cm och en vattenkapacitet på 1400 liter. Detta gör det möjligt för 4-6 personer att njuta av ett bekvämt bad samtidigt, vilket skapar en trevlig social atmosfär.

En av de mest unika aspekterna med badtunnan är möjligheten att bada när den sitter fast på släpvagnen. Detta ger en spännande och annorlunda badupplevelse, där man kan njuta av naturen eller omgivningen medan man badar. Dock måste man följa tillverkarens säkerhetsföreskrifter och se till att badtunnans lock är låst och att vedkaminens vedlucka är låst under transport.

När det gäller nackdelar är den obromsade släpvagnen en begränsning eftersom den max får köra i hastigheter upp till 80 km/h om totalvikten är under fordonets halva tjänstevikt och endast 40 km/h om den överstiger halva tjänstevikten. Detta kan vara en aning besvärligt om du vill transportera badtunnan över längre sträckor.

Sammanfattningsvis är denna vedeldade badtunna på släpvagn enastående när det kommer till lyx, bekvämlighet och rörlighet. Den imponerande designen, högkvalitativa material, och möjligheten att bada när den sitter fast på släpvagnen gör den till det mest intressanta valet för badentusiaster. Om du letar efter en vedeldad badtunna som kan ge dig en unik badupplevelse och samtidigt vara lätt att transportera till olika platser är detta definitivt det bästa valet för dig.


3. Nordcabin Badtunna med elduppvärmning 200Ø – Bästa stora badtunnan

Nordcabin Badtunna med elduppvärmning 200Ø - Bästa stora badtunnan

Vad vi gillar

 • Generös storlek
 • Bra materialval
 • Enkel montering

Vad vi inte gillar

 • Relativt lång uppvärmningstid

Efter att ha testat denna stora badtunna är vi helt övertygade om att den är den bästa stora vedeldade badtunnan 2024. Den imponerar på flera sätt med sin imponerande storlek, högkvalitativa material och effektiva uppvärmningssystem.

Något som utmärker denna vedeldade badtunna är dess generösa storlek. Med en imponerande diameter på 207 cm och en vattenkapacitet på 1650 liter rymmer den bekvämt 4-6 personer samtidigt, vilket skapar en lyxig och avslappnad atmosfär för badupplevelsen.

Materialvalet och utförandet är även här av högsta kvalitet. Badtunnan är tillverkad av PE-plast med ett elegant träutförande av massiv gran på utsidan. Detta ger den en naturlig och rustik look som passar väl in i trädgården eller uteplatsen. Vedkaminen är tillverkad av specialbehandlat aluminium och har en effekt på 30KW, vilket ger snabb och effektiv uppvärmning av vattnet.

Trots den större storleken är monteringen förvånansvärt enkel och kan utföras av 1-2 personer. Dessutom är det lätt att tömma badtunnan med den lättåtkomliga avtappningsventilen som kan förses med en slang. Underhållet är också relativt okomplicerat, och rekommendationerna att tömma vedkaminen efter varje användning för att undvika uppbyggnad av sot hjälper till att hålla badtunnan i bra skick.

En nackdel med badtunnan är att uppvärmningstiden är något längre jämfört med mindre badtunnor. Vanligtvis tar det ca 4-4,5 timmar med vanlig ved och 3-3,5 timmar med briketter för att värma upp vattnet till önskad temperatur. Detta kan vara en faktor att beakta för dem som vill ha snabbare uppvärmningstider.

Sammanfattningsvis har denna badtunna visat sig vara den bästa stora vedeldade badtunnan 2024. Dess imponerande storlek, högkvalitativa material och effektiva uppvärmningssystem skapar en lyxig och njutbar badupplevelse för hela familjen eller vänner. Om du letar efter en rymlig och pålitlig vedeldad badtunna är detta definitivt det bästa valet för dig.


Vedeldad badtunna utomhus i mörkret

Vad är en vedeldad badtunna?

En vedeldad badtunna är en typ av utomhusbadkar eller spabad som värms upp genom att elda med ved istället för elektricitet eller gas. Denna typ av badtunna har en vedeldad kamin eller ugn integrerad i dess design, vilket gör det möjligt att värma upp vattnet till önskad temperatur.

För att använda en vedeldad badtunna, fylls den med vatten och ved läggs sedan i kaminen. Elden tänds och vattnet börjar värmas upp gradvis genom värmeöverföringen från elden till badvattnet. Beroende på badtunnans storlek och konstruktion kan det ta några timmar att uppnå önskad badtemperatur.

En av de mest uppenbara fördelarna med en vedeldad badtunna är dess oberoende av el- eller gasanslutning, vilket gör den idealisk för användning på platser utan elnätverk eller i avlägsna områden. Dessutom ger eldningen med ved en rustik och avkopplande atmosfär, vilket kan förstärka badupplevelsen och ge en närmare kontakt med naturen.

Det finns olika storlekar och modeller av vedeldade badtunnor, och de är vanligtvis tillverkade av material som PE plast, glasfiber, trä eller metall, med olika egenskaper när det gäller hållbarhet, underhåll och utseende.

Sammanfattningsvis är en vedeldad badtunna en traditionell och naturnära lösning för att njuta av avkopplande och varma bad utomhus, där värmen genereras genom eldning med ved istället för elektricitet eller gas.

Att tänka på vid köp av en vedeldad badtunna

Vid köp av en vedeldad badtunna är det viktigt att noggrant överväga olika faktorer för att säkerställa att du får en produkt som passar dina behov och ger en optimal badupplevelse. Här är några viktiga saker att tänka på innan du gör ditt köp:

Storlek och kapacitet

Par som badar i en vedeldad badtunna

När du väljer en vedeldad badtunna är det viktigt att ta hänsyn till både storlek och vattenkapacitet för att säkerställa en optimal badupplevelse. Först och främst bör du bestämma hur många personer som vanligtvis kommer att använda badtunnan samtidigt. Välj en storlek och vattenkapacitet som rymmer det antal personer du förväntar dig ska bada tillsammans. Att välja en badtunna som är för liten kan göra badupplevelsen obekväm och begränsande.

Samtidigt är det även viktigt att överväga hur stor badtunna du behöver för att undvika onödig energiförbrukning och onödiga kostnader för uppvärmning. Att först fylla upp en badtunna med vatten och sedan värma upp vattnet tar både tid och pengar. Därför är det klokt att välja en badtunna vars storlek motsvarar en normal användning i ditt hushåll. De vanligaste storlekarna är för 4-14 personer och de finns i flera olika former att välja mellan.

Genom att noga överväga både storlek och vattenkapacitet, baserat på dina behov och förväntade användningsmönster, kan du investera i en vedeldad badtunna som passar perfekt för ditt hushåll och erbjuder en njutbar badupplevelse varje gång.

Material och kvalitet

Valet av material för din vedeldade badtunna har en betydande påverkan på såväl utseendet som livslängden och hur mycket underhåll den kräver. Det är därför nödvändigt att undersöka vilket material badtunnan är tillverkad av, både invändigt och utvändigt. Högkvalitativa material som PE-plast och massivt trä, såsom gran, ger en hållbar och långlivad badtunna. Det är viktigt att badtunnan är tillverkad av material som tål väder och vind, speciellt om den kommer att vara utomhus. Här är information om respektive material:

 • Glasfiber: Badtunnor tillverkade av glasfiber är lätta att underhålla och har en förmåga att tåla en hel del stötar utan att gå sönder. Dessutom är de oftast möjliga att laga vid eventuella skador. Vissa badtunnor tillverkade av polyeten eller akryl har även en förstärkning av glasfiber, vilket ger extra hållbarhet.
 • Trä: Träbadtunnor har en exklusiv och naturlig charm, men det är viktigt att komma ihåg att de kräver mer underhåll än andra material. Träet behöver regelbunden behandling för att bevara sin kvalitet och uthållighet. Vissa modeller måste dessutom alltid vara fyllda med vatten för att undvika att träet torkar ut. För att minska underhållskraven väljer en del att kombinera andra material, som polyeten eller akryl, för att konstruera själva baljan och på så sätt undvika träets krav på kontinuerlig skötsel.
 • Metall: Badtunnor tillverkade av rostfritt stål eller aluminium är exceptionellt tåliga och har enkla rengöringskrav. De kan även lämnas tomma utan att påverkas negativt av väder och vind. Å andra sidan tenderar dessa badtunnor att vara det dyraste alternativet vid inköp. Men, som en kompensation, har de också en extremt lång livslängd som gör dem till en långsiktig investering.

Uppvärmningssystem

Se över vilket uppvärmningssystem badtunnan använder sig av. Vedeldade badtunnor har vanligtvis vedkaminer eller vedeldade ugnar. Kontrollera effekten och uppvärmningstiden för att få en uppfattning om hur lång tid det tar att värma upp vattnet till önskad temperatur. Du måste också se till att du har tillgång till ved regelbundet för att kunna använda den vedeldade badtunnan. Vi rekommenderar att man köper in ved i stora volymer och sedan använder en klyvyxa för att dela dem och få dem till sin ideala storlek, så att man alltid har bränsle till hands.

Säkerhet

Säkerheten är av yttersta vikt när det gäller badtunnor. Se till att badtunnan är utrustad med säkerhetsfunktioner som hindrar att den överhettas, har en effektiv skorstenshöjd för att undvika rökansamling, och att kaminen har en bra låsanordning för att förhindra olyckor.

Montering och placering

När du väljer en vedeldad badtunna är det viktigt att ta hänsyn till både placering och montering för att säkerställa en smidig och bekväm användning. En av fördelarna med en vedeldad badtunna är att du kan placera den var du vill utan att behöva något särskilt bygg- eller marklov, även i tätbebyggda områden. Men om du planerar att bygga en altan eller ett plank runt badet, bör du kolla upp eventuella andra regler som kan gälla.

Ta även hänsyn till dina grannar och tänk på var du placerar badtunnan. Att ha en god dialog med grannarna och ta deras synpunkter i beaktning är en viktig tanke att ha. För att säkerställa stabilitet och optimal badupplevelse bör badtunnan placeras på en plan och jämn markyta. Det rekommenderas att använda grus eller annan dränering undertill för att undvika att badtunnan står direkt på gräsmattan.

Kontrollera också hur enkel badtunnan är att montera och om den kommer med tydliga monteringsinstruktioner. Enkel och tydlig montering gör processen smidigare och ger dig möjlighet att snabbt kunna njuta av badtunnan utan onödiga komplikationer. Genom att noggrant tänka igenom placeringen och se till att monteringen går smidigt, kan du säkerställa att din vedeldade badtunna blir en fantastisk tillägg till ditt utomhusliv.


Hur vi testade oss fram till bästa vedeldade badtunnorna

För att välja vilken vedeldad badtunna som förtjänar titeln som bästa köpet, genomför vi en noggrann och heltäckande utvärdering. Istället för att enbart testa produkterna själva, samlar vi in värdefull feedback från flera oberoende användare som har haft möjlighet att använda och testa badtunnorna under en längre tidsperiod. Genom att ta hänsyn till deras recensioner, betyg och erfarenheter kan vi skapa en mer objektiv och rättvis bild av varje badtunna. Detta är vad vi kallar för vårt test i detta fall.

Våra rekommendationer baseras också på en rad olika faktorer, inklusive produktspecifikationer, popularitet och pris. Vi strävar efter att erbjuda en omfattande och trovärdig källa till information om vedeldade badtunnor på marknaden. Genom att använda en metod som samlar in åsikter och betyg från flera källor, tror vi att vi kan ge våra besökare en heltäckande och välgrundad bedömning för att underlätta deras köpbeslut.

Vi är dedikerade till att ge våra användare en pålitlig vägledning för deras köp av en vedeldad badtunna och hjälpa dem att hitta den bästa produkten som passar deras behov och önskemål. Genom att sammanställa recensioner och betyg från olika användare strävar vi efter att ge en mer rättvis och komplett bedömning, vilket i sin tur möjliggör ett välgrundat och nöjdare köpbeslut.

Foto av författare

Skrivet av: Filip

Filip är vår ledande trädgårdsexpert och redaktör. Han har mer än 10 års erfarenhet inom trädgårdsskötsel och studerar till ingenjör. Med sin erfarenhet och kompetens inom trädgårdsskötsel och ingenjörskonst kan han utnyttja sina förmågor för att hitta de bästa trädgårdsprodukterna.

Lämna en kommentar