Hus & Garage till Robotgräsklippare – [Köpguide & Bäst i Test]

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Att klippa din gräsmatta kan vara ganska besvärligt. Detta gäller särskilt om din gräsmatta är massiv. Det är här en robotgräsklippare kommer in. Detta trädgårdsredskap kan klippa gräsmattan utan mänskligt ingripande . Det fungerar på samma sätt som en robotdammsugare. Men istället för att rengöra golv tar det hand om din trädgård för dig.

När du är klar med att ställa in den erbjuder den ett helt autonomt sätt att slå gräsmatta. Du behöver inte slå på den, trycka runt den eller hålla koll på din robot medan den gör sitt jobb. Den börjar klippa gräset enligt ett schema som du ställer in det och går tillbaka till stationen när den är klar och ska laddas.

Dessutom, i jämförelse med en vanlig gräsklippare, kommer gräset från en robotgräsklippare att falla ner till jorden för att brytas ned och så småningom bli en naturlig näring för din gräsmatta. Och eftersom knivarna på dessa robotar är skarpa, klipps gräset med en fin kant (du kan komplettera med en kantskärare för att verkligen få en ännu mer perfekt kant) vilket ger gräs av hög kvalitet.

De flesta av dessa maskiner är lämpliga för utomhusbruk i praktiskt taget alla väderförhållanden och helt vattentäta. Men när du inte använder din robotgräsklippare spenderar den större delen av sin tid i dockningsstationen och väntar på nästa klippning eller laddning.

Att skapa ett hus eller garage för din robotsgräsklippare kan hjälpa till att skydda din enhet från ultraviolett ljus och dåligt väder när den sitter i laddstationen. På samma sätt kan det leda till att din robotgräsklippare håller längre.

Våra favoriter bland garage och hus till robotgräsklippare

     
backpac Skydd Jabo för Robotgräsklippare
(Bäst i Test)
Se billigaste pris & läs mer
backpac Hus/garage till robotgräsklippare
(Populärt val)
Se billigaste pris & läs mer
cordlessblower vidaXL Garage för gräsklippare och blombädd
(Unikast)
Se billigaste pris & läs mer
cordlessblower vidaXL Garage för robotgräsklippare
(Billigast)
Se billigaste pris & läs mer

>> Klicka här för att se fler garage och hus till robotgräsklippare <<

Fördelar med ett hus för robotgräsklippare

Ett garage för din robotgräsklippare ger många fördelar, förutom att ha en plats att förvara den.

Skydd mot skador samt väder och vind

Din robot riskerar att få externa skador om du ofta utsätter den för väder och vind. Saker som snö, hagel, fågelskräp, grenar och så vidare kan påverka robotens prestanda. Att helt enkelt täcka över den ger inte rätt skydd.

Skydd mot hårda slag

En robotgräsklippare tål smällar. Det är dock en helt annan historia när det gäller laddningsstationen. Att ha ett garage kan skydda det från alla slags projektiler. Om du till exempel har en minigolfbana är det möjligt att golfbollar kommer till laddningsarmen eller ekolodet på stationen, vilket kan skada den.

Förlänga batteriets livslängd

Att skydda din maskin från solens värme kan också hjälpa dess batterier att hålla längre. Som ett resultat kommer du att kunna spara pengar på vägen eftersom du inte behöver byta ut dem så mycket. Detta görs enkelt med ett hus för robotgräsklipparen.

Oavbruten laddning

Människor kan flytta din robotgräsklippare och avbryta den så att den går och laddas av misstag. Om du har barn hemma och du inte är i närheten kan de också leka med den. Därför kan det vara ganska värdefullt att ha ett litet skyddshölje som ett bra hus till robotgräsklipparen.

Gräsmattan ser mer tilltalande ut

Förutom säkerhet och skydd kan ett garage till robotgräsklipparen också fungera som en dekorativ bit i din trädgård. I själva verket väljer vissa husägare till och med att anpassa sina garage på grund av hur attraktiva dessa strukturer ser ut. Dessutom gör det här alternativet dig att helt dölja din robot från dina gästers ögon.

Relaterat inlägg: Bästa handgräsklippare

Olika typer av hus och garage till robotgräsklippare

Dockningsstationstak

De flesta hus eller garage för robotgräsklippare har ett tak tillgängligt för robotens dockningsstation. Även om det här alternativet kanske inte är särskilt unikt är det funktionellt, ser professionellt ut och kommer säkert att göra jobbet. Det är också enkelt att installera. Fäst det helt enkelt på dockningsstationen, och det handlar om det. Men den största nackdelen med det extra tillägget är att priset är lite brant.

Garage i garage

Att integrera ditt robotskydd för gräsklippare i ditt befintliga trädgårdshus eller bilgarage och andra strukturer runt är en annan bra lösning. Placera helt enkelt dockningsstationen inuti strukturen och bygg ett litet gap i väggen som är tillräckligt stor för att gräsklipparen ska kunna passa in.

Dansk design

Detta är lite mer utmanande att bygga än ett grundläggande garage. Ändå behöver du inte måla den. Det betyder att om du planerar att sätta några små fönster på den behöver du inte ens få det helt fyrkantigt. Det du behöver fokusera på här är väggar, tak och andra designkomponenter som är associerade med danska bostäder.

Hemmagjort hus

Detta är en annan utmärkt idé för ett hus till robotgräsklippargarage. Bortsett från att ha karaktär, kommer dina barn också att älska att se din enhet gå in och ut ur höljet. Du kan till och med anpassa den så att den ser ut som en miniversion av ditt hem.

Upphöjt garage

Det här är en särskilt bra idé om du vill att robotgräsklipparens hus ska smälta in i din vackra trädgård lite mer. Så istället för att skapa en kant som liknar en husdesign, placera en liten behållare ovanpå garaget där du kan hålla dina favoritplantor i. Om du gör det får skyddet att se ut som bara en annan kruka i din trädgård och samtidigt se till att din robot är torr och säkert hela tiden.

Tegelhus

Om du vill ha något robustare samtidigt som du håller din enhet skyddad och säker från vilken säsong som helst, är det här den typ av hus du vill ha. Det är också en bra idé att använda samma tegelstenar som ditt hem för att få det att smälta in. Utrusta den sedan med ett bra och hållbart tak för att skydda din robot från direkt solljus. Detta kommer att säkerställa att din maskin håller sig sval under de varma sommarmånaderna och också ger den lite isolering under våren och hösten.

Är du även intresserad av att bli av med ogräs i trädgården? Se vår guide om ogräsmedel.

Carport garage

Ett av de mest populära garagen till robotgräsklippare som du kan köpa online är ett mini-carport-stil garage. Det är vanligtvis tillverkat av behandlat gräs för väderskydd och har ett bedårande filttak precis som en carport har. Dessutom är det sluttande taket två lager, som du kan lyfta för att komma åt dess insida när du behöver sträcka dig efter huvudförsörjningen eller transformatorn. Den har ingen dörr på framsidan, men du kan enkelt eftermontera den med en automatisk dörr om du vill ge den en speciell touch.

Carport garage till robotgräsklippare

Garage av sten

Tillfredsställa trädgårdsmästaren i dig genom att bygga ett charmigt garage på sidan av din trädgård med sten snarare än plankor av trä. Detta fungerar särskilt bra om du har en sluttande trädgård. Det kommer inte bara att smälta vackert med din trädgård utan det kommer också att passa perfekt i början av en backe. Här kan du hitta bra plattsättare.

Våra favoriter bland garage och hus till robotgräsklippare

Hur vi valde våra favoriter

Att välja hus eller garage till robotgräsklipparen kan vara svårt. Därför sammanställde vi en lista av våra favoriter inom olika kategorier som vi tror att många kommer ha nytta av. Vi har åkt runt till olika trädgårdar där olika sorters hus och garage till robotgräsklippare används och på så sätt sett hur fina de är rent estetiskt samt vilka funktioner som de erbjuder. Vi har dock inte testat alla dessa själva men pratat med många trädgårdsexperter och deras syn på garagen. Slutsatsen har vi sammanställt i en vacker tabell.

Har du några egna tips för hus eller garage till robotgräsklippare att dela med dig av? Skriv de gärna i kommentarsfältet så svarar vi så snabbt vi kan!

Foto av författare

Skrivet av: Filip

Filip är vår ledande trädgårdsexpert och redaktör. Han har mer än 10 års erfarenhet inom trädgårdsskötsel och studerar till ingenjör. Med sin erfarenhet och kompetens inom trädgårdsskötsel och ingenjörskonst kan han utnyttja sina förmågor för att hitta de bästa trädgårdsprodukterna.

Lämna en kommentar