Bästa Parasollfot 2024 – [Köpguide & Bäst i Test]

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Hur man väljer en parasollfot är en fråga som vi ofta får på Trädgårdsskolan. Det finns några viktiga faktorer att tänka på när du fattar det beslutet. Låt oss i denna artikel gå igenom vad du behöver tänka på vid köp av parasollfot samt hur du hittar den perfekta parasollfoten för just ert behov.

Snabb översikt över våra favoriter bland parasollfot

     
backpac Parasollfot Venture Home Stathera 9360-888
(Bäst i Test)
Läs mer & se billigaste pris
backpac Parasollfot Hillerstorp
(Populärast)
Läs mer & se billigaste pris
cordlessblower Parasollfot Hillerstorp Betong 50 kg
(Tyngst)
Läs mer & se billigaste pris
cordlessblower Parasollfot Hillerstorp Plast
(Billigast)
Läs mer & se billigaste pris

>> Klicka här för att se fler parasollfötter <<

Hur tung ska parasollfoten vara?

För det första kan du i princip inte välja en parasollfot som är för tung. Ingen klagar någonsin eftersom deras parasoll är i upprätt och i gott skick!

När du väljer din parasollfot, överväga hur ditt parasoll kommer att användas. Om ditt parasoll går igenom mitt på ett robust bord har du råd att gå på lättare vikt på parasollfoten. Bordet fungerar som ballast och ger också stabilitet.
Trots att du går igenom ett robust bord behöver du fortfarande en bas för att ge stabilitet och bibehålla stångens position. Vi rekommenderar en minsta vikt på 30 kg för parasollfoten om parasollet står fristående och inte genom bordets mitt.

Om du har hittat den perfekta platsen för ditt parasoll och bestämt att du inte vill flytta den, rekommenderar vi att du väljer en tyngre vikt eller parasollfot. Om du planerar att flytta den med solen eller närmare poolen kan du överväga en med ett utdragbart handtag och hjul.
Om du väljer ett parasoll och en parasollfot för din egen trädgård, för en restaurang, café, hotell eller pub så behöver du tänka på flera aspekter. Dessa inkluderar den typ av yta som är inblandad, storleken på baldakinen som krävs och om du vill flytta parasollet eller inte, påverkar allt vilka alternativ för parasollfot du bör överväga.

Om ditt parasoll står fristående är det viktigt att du har tillräckligt med vikt. Du kommer också att upptäcka att de större parasollfötterna inte bara är tyngre utan också tar större plats, vilket minskar risken för att parasollet välter.
Våra kraftiga basvikter sträcker sig från 30 kg till 120 kg och är perfekta för att hålla ditt parasoll eller utskjutande parasoll på sin plats. Detta gör de perfekt för kommersiell användning eller större parasoller med hög exponering för vinden, vilket minskar risken för att skada ditt parasoll och se till att det inte blåses bort är viktigt.
Tänk på att parasollens utskjutande stil kräver en tyngre fot för att motverka balansen när den är uppfälld. Mindre parasoller (2-3 m) kan hållas säkert med en bas på 50 kg om de står fritt, medan större (3-4 m +) kräver minst 50-70 kg.

Bästa parasollfoten

För den ultimata säkerheten kan du installera en gjuten parasollfot i marken. En parasollfot i marken kräver att ett hål grävs på cirka 80 kubikcentimeter, vilket skulle fyllas med betong, och stålröret sjönk i nivå med marken. Detta är den billigaste metoden när det gäller delar, men dyrare när det gäller arbete.

Instruktioner för nedgrävd parasollfot

1. Om du har parasoller som är bredvid varandra, lämna minst 20 cm
mellan baldakinerna när de är uppfällda.
2. För betongen, använd 4 delar sandballast till 1 del cement.
3. Lämna den övre fyrkantiga metallplattan på markbotten, i nivå med betongbotten. Om du inte har en vinterplatta som är 10 mm tjock, måste du tillåta detta och ha markplattan 10 mm lägre än betongnivån.
4. Se till att lämna betongen i minst 7 dagar innan du monterar parasollet, beroende på
klimatet för att säkerställa att betongen har härdat innan du installerar parasollen.

En parasollfot i marken är en populär metod för stora kommersiella parasoller, den typ som oftast finns i pubar, restauranger, hotell och kommersiella fastigheter på grund av den extra säkerhet de erbjuder. En sekundär fördel för en parasollfötter i marken är det minskade platsen som foten tar, vilket också tar bort risken för att snubbla, vilket gör det till ett extremt populärt alternativ där man ska äta och dricka.
Du måste vara extra försiktig i blåsiga förhållanden. Tillverkare brukar rekommendera att deras parasoller inte används i vindar som överstiger 40 km / h. Parasollerna måste också fällas ned när de lämnas utan uppsikt.

Hur stor ska parasollfoten vara?

De vanligaste storlekarna för parasollfötter varierar från 38 mm till 48 mm i diameter. I allmänhet kommer rören som fästs på toppen av parasollets botten vara 40 mm eller 58 mm. Se till att du mäter parasollets stång korrekt och att röret på foten har rätt diameter för stången för det parasoll du köper. Efter att ha installerat parasollet i basröret, glöm inte att dra åt skruven vid basen för att se till att parasollet förblir fast.
En parasollfot måste vara lätt att montera och alltid sitta hårt runt parasollets stolpe.

Du kanske också är intresserad av: Bästa solstolen

Material och färg på parasollfot

Material och färger är viktiga att tänka på när du fattar ditt beslut att köpa en parasollfot. Det finns främst tre typer av material: granit, metall och betong. Även om du aldrig kan gå fel med den polerade, slitstarka och mycket eleganta utseendet på parasollbotten i svart granit, kan det i vissa trädgårdar eller uteplatser passa bättre att använda den grå versionen av parasollfot. Röret är tillverkat av rostfritt stål och pulverlackerat för att säkerställa att det förblir rostfritt.

Den senaste uppfinningen inom bärbar parasollfotdesign är den bärbara parasollfoten Plinthit. Den justerbara plastramen, mörkgrå i färg, kan fixeras med plastfodrade, teflonbelagda säckar som kan fyllas med sand för att skapa 2 x 25 kg vikter. Denna fantastiska design av foten gör det möjligt att säkert säkra ditt parasoll på små och smala platser som din balkong, nära din solstol eller kanske nära bordsbenen.
Dessa designfördelar gör Plinthit-parasollfoten till ett idealiskt alternativ, sänker fraktkostnaderna och ger en miljövänlig lösning för att säkra ditt parasoll. Helt återvinningsbart och utan skadliga kemikalier, ger denna bärbara design av parasollfot till och med en bekväm viloplats för din husdjurskatt eller hund!

Ett vackert parasoll kan omedelbart förvandla alla utomhusområden. Med fler och fler människor som längtar efter utomhusparasoller blir parasollfoten viktigt tillbehör för alla som vill förlänga sin livsstil utomhus. Ett snyggt och praktiskt parasoll förbättrar alla utomhusområden och skapar en avkopplande och bekväm atmosfär för att njuta av uteservering eller en lugn miljö när du slappnar av vid poolen.

Våra toppval bland parasollfot

Hur vi valde våra favoriter

Vi har valt de bästa parasollfötterna genom att själva testa dem. Vi har använt ett parasoll som vi testat igenom många parasollfötter på marknaden genom. Dessa parasollfötter betygsattes utifrån kvalitet, funktion, design och pris. När vi sedan betygsatt alla parasollfötter vi testade så kategoriserade vi dem inom olika kategorier och valde vinnarna inom de olika kategorierna. På detta sätt har vi tagit fram en lista på de parasollfötter som enligt oss är de bästa på marknaden idag.

Foto av författare

Skrivet av: Filip

Filip är vår ledande trädgårdsexpert och redaktör. Han har mer än 10 års erfarenhet inom trädgårdsskötsel och studerar till ingenjör. Med sin erfarenhet och kompetens inom trädgårdsskötsel och ingenjörskonst kan han utnyttja sina förmågor för att hitta de bästa trädgårdsprodukterna.

Lämna en kommentar